Τουλάχιστον για 3 εβδομάδες ακόμη σκέφτεται να επεκτείνει τους περιορισμούς η Μέρκελ

File photo: Πάπια κόβει βόλτες μπροστά στην έρημη Πύλη του Βραδεμβούργου, Βερολίνο. EPA/OMER MESSINGER




Τη διάρκεια παράτασης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωναϊό εξετάζει η κυβέρνηση της Γερμανίας με τα σενάρια να κάνουν λόγο για επέκταση του lockdown τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες.

Τουλάχιστον έως τις 3 Μαΐου σκοπεύει να παρατείνει την ισχύ των μέτρων περιορισμού των επαφών για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) και της εφημερίδας BILD.

Όπως επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, κατά την επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ συνεργάτες της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ με εκπροσώπους των τοπικών κυβερνήσεων διαμορφώθηκε το αντίστοιχο έγγραφο, το οποίο επικυρώθηκε πριν από λίγη ώρα από το «υπουργικό συμβούλιο κορωναϊού», ενόψει της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης που θα έχει αργότερα σήμερα η Καγκελάριος με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων.

Κεντρικό θέμα της τηλεδιάσκεψης θα είναι η προοπτική σταδιακής άρσης κάποιων από τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας λόγω της πανδημίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριας Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Ο Τζόνσον αναρρώνει, η Βρετανία νοσεί και οι Εργατικοί ρωτούν “έχετε στρατηγική εξόδου;”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: