Το Π.Ν. ενίσχυσε ήδη την παρουσία του στο Αιγαίο κατά της τουρκικής ασύμμετρης απειλής: Κανονιοφόροι και Πυραυλάκατοι σε μικρά νησιά

Αποκλειστική εικόνα: Η ανατολή στην οριογραμμή του Αιγαίου, στο φυσικό θαλάσσιο σύνορο με την Τουρκία. Σε πρώτο πλάνο σκάφος κρούσης των Καταδρομών Magna 9.60 με τους Commando και τα στελέχη του Λιμενικού στο πίσω μέρος ενώ στο βάθος πλέει Κανονιοφόρος. Λιμενικό, Αμφίβιες Δυνάμεις Καταδρομών και Πολεμικό Ναυτικό δημιούργησαν μια πλωτή ενισχυμένη αλυσίδα αποτροπής. Αυτή είχε ήδη γίνει πριν τη δημοσιοποίηση από τις Ελληνικές αρχές, των Τουρκικών σχεδίων για την αποστολή μεταναστών με Covid-19 στην Ελλάδα. Πηγή: Hellas Journal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Με ακόμη περισσότερες μονάδες επιφανείας το Πολεμικό Ναυτικό δίνει ηχηρό παρόν και πάλι σε όλο το μήκος του Αρχιπελάγους. Η ενημέρωση που έλαβαν τα πληρώματα ήταν σαφής και δίνει την εικόνα του τι περιμένει τις επόμενες ώρες ή ημέρες η Ελληνική πλευρά.

Η εικόνα εξωφύλλου του ρεπορτάζ δείχνει αυτό που αντικρίζει κάποιος επίδοξος διακινητής ή η ακτοφυλακή της Τουρκίας που παίζει τον ρόλο της Jadarma στη θάλασσα και υποκινεί τις παράνομες πλεύσεις μεταναστών προς τα Ελληνικά νησιά.

Οι Τούρκοι περισσότερο από έναν μήνα βλέπουν και καταγράφουν τη δύναμη αποτροπής ακριβώς στην οριογραμμή. Μικρά ευέλικτα σκάφη του Λιμενικού και τα «θηρία» των Αμφίβιων στοιχείων, τα Magna 960.

Λίγα μέτρα πιο πίσω, τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού επιτηρούν με τα μέσα που διαθέτουν τα πλοία ένα μεγάλο κομμάτι στον τομέα ευθύνης που βρίσκονται. Εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν και αυτές οι μονάδες επιφανείας προωθούνται δίπλα ακριβώς στα φουσκωτά κι όλοι μαζί, σε λίγα λεπτά δημιουργούν την πλωτή αλυσίδα που έχει εκνευρίσει την Τουρκία διότι μέχρι τώρα όλα τα σχέδια που ανέπτυξαν ή βάλτωσαν στις λάσπες του Έβρου ή χάθηκαν στην αλμύρα του Αιγαίου.

  • Προ των πυλών…

«Βρισκόμαστε σε μια φάση που θυμίζει έντονα τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου» ήταν μεταξύ άλλων ένα μέρος της γλαφυρής εικόνας που έδιναν Αξιωματικοί προς τα πληρώματα των σκαφών κυρίως του Λιμενικού αλλά και στο Πολεμικό Ναυτικό.

Όλες οι πληροφορίες που έχουν διασταυρωθεί για την αξιοπιστία τους, ανέφεραν στο Επιτελείο ότι αν όχι τώρα που αποκαλύφθηκε το σχέδιο ομαδικής απόβασης στα Ελληνικά νησιά, τις επόμενες ημέρες το παρακράτος της Άγκυρας που κινούσε μέχρι πριν λίγο καιρό τα νήματα στον Έβρο, είναι έτοιμο να το πράξει και στο Αιγαίο.

Και μάλιστα στο ύπουλο σχέδιο της γείτονος δεν μπορεί να παραλείψει κανείς ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι οι μετανάστες που είναι φορείς του Κορωνοϊού.

  • Εν μέσω πανδημίας η Τουρκία προσπαθεί να φέρει ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη στην Ελλάδα. Κανένα σχέδιο δεν βγήκε στον κ. Ερντογάν έλεγαν ανώτατες πηγές, κανένα σχέδιο του Τουρκικού Επιτελείου δεν πέτυχε το παραμικρό και τότε ξεκινά ο εκνευρισμός και οι σπασμωδικές κινήσεις, όπως οι υπερπτήσεις του Σαββατοκύριακου.

Οι ανατριχιαστικές πληροφορίες για τη μεταφορά κυρίως νοσούντων με Covid-19 από τα Τουρκικά παράλια είναι και ο λόγος που σχεδόν το σύνολο των διαθέσιμων σκαφών του στόλου του Λιμενικού παραμένει στην οριογραμμή με την Τουρκία, έχοντας τον πρώτο λόγο στην αποτροπή της ασύμμετρης απειλής, η οποία με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ πιο αναβαθμισμένη.

Η πολύτιμη βοήθεια στο τιτάνιο έργο των στελεχών του Λιμενικού έχει έρθει όλο αυτό το διάστημα από το Πολεμικό Ναυτικό, τις Αμφίβιες Δυνάμεις των Καταδρομών και το Μηχανικό του Στρατού Ξηράς.

Μάλιστα από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, δόθηκε εντολή και σε άλλες μονάδες επιφανείας, Κανονιοφόρους και Ταχέα Σκάφη Κατευθυνομένων Βλημάτων να βάλουν πρώσο τις μηχανές τους με κατεύθυνση το Αν. Αιγαίο και μικρά ακριτικά νησιά.

ΕΙΔΗΣΗ: ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

  • Οι περίεργες κινήσεις…

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτός των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου που από το 2015 μπήκαν για τα καλά στο στόχαστρο της Τουρκίας και των διακινητών, «περίεργες» και αναγνωριστικές κινήσεις εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε μικρά νησιά.

Προφανώς ορισμένοι που έλαβαν εντολές, εντοπίστηκαν «ν’ αναζητούν» τρόπους ώστε να προχωρήσουν κάτι λιγότερο από ναυτικό μίλι για να καταγράψουν τις ενισχύσεις και τα μέτρα που έχουν λάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας σε μικρά νησιά. Εκεί θέλουν προφανώς οι Τούρκοι να μεταφέρουν ένα μεγάλο βάρος της ασύμμετρης απειλής εκτιμώντας πως στα μικρότερα νησιά, με τους λιγοστούς ακρίτες δεν θα έχει αναπτυχθεί μεγάλος όγκος δυνάμεων.

Ανώτατες πηγές όμως έλεγαν ότι ίσως ξένισε τη γείτονα το γεγονός πως οι Ελληνικοί βράχοι και τα μικρά νησιά τα οποία έχουν στοχοποιηθεί από την αρχή του 2020 ακόμη πιο πολύ, διαθέτουν τη δύναμη που απαιτούν οι περιστάσεις, ενώ και σε πλωτά μέσα η αποτρεπτική δύναμη υπάρχει.

  • Και μπορεί η Τουρκία ύστερα από το ξεμπρόστιασμα των Ελληνικών αρχών ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, να έδωσε εντολή για «κράττει» στους ευτελούς αξίας μικρούς ηλεκτροκινητήρες των δουλεμπορικών λεμβών στα Μικρασιατικά παράλια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υλοποιηθεί το σχέδιο επέκτασης της ασύμμετρης απειλής.

Ίσως πάρει και λίγες μέρες ακόμη αυτό το σχέδιο ύστερα από την κρίση με τον υπουργό εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού που υπέβαλε την παραίτησή του στον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος όμως δεν την έκανε δεκτή.

Ο Τούρκος υπουργός πάντως, αξίζει να το θυμόμαστε ότι με τον πλέον κυνικό τρόπο είχε δηλώσει ότι «η Τουρκία βρήκε τον τρόπο να μειώνει τα κρούσματα στο έδαφος της, τα στέλνει αλλού…», ενώ για τον Έβρο είχε ομολογήσει την χρήση πυρών από την στρατοχωροφυλακή και τις ειδικές δυνάμεις της Τουρκικής αστυνομίας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, παρά τα όσα προβλήματα υπήρχαν και διατηρούνται, κρατούν με νύχια και με δόντια τα μέσα τους σε όσο το δυνατό καλύτερη κατάσταση διότι με αυτά καλούνται να δώσουν τον αγώνα που έχουν διαταχθεί.

Σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας η Ελλάδα: Προ των πυλών του δεύτερου γύρου της ασύμμετρης απειλής από την Τουρκία με μετανάστες φορείς του Covid-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: