Το μεγάλο τεστ για την Ελλάδα είναι το Ορθόδοξο Πάσχα: Οι Έλληνες είναι οι καλοί Ευρωπαίοι μαθητές της κρίσης!

FILE PHOTO: Πλήθος κόσμου από όλα τα χωριά του κάμπου της Αργολίδας τίμησε την Υπεραγία Θεοτόκο στο δημοτικό διαμέρισμα Αργολικό του δήμου Ναυπλιέων, Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ




Οι Έλληνες είναι οι καλοί ευρωπαίοι μαθητές της κρίσης του κορωνοϊού, μαζί με τους Πορτογάλους. Και ξαφνικά, αρχίζουν να ελπίζουν ότι θα έχουν ξανά μια σχεδόν κανονική ζωή τον Μάιο, αναφέρει η France Info (σε κείμενο του Lucas Menget).

Μέχρι στιγμής, η Ελλάδα έχει «μόνο» 1.800 κρούσματα και 79 θανάτους. Υπάρχει ένας λόγος: οι Έλληνες έλαβαν μέτρα πολύ νωρίς και τα σεβάστηκαν πάρα πολύ . Από τα μέσα Μαρτίου, επιβλήθηκε καραντίνα σε όλους τους Έλληνες που επέστρεφαν από το εξωτερικό και σε όλους τους αλλοδαπούς που έφτασαν στη χώρα, χάρη στη επίταξη ξενοδοχείων.

Τα σύνορα έκλεισαν και ο περιορισμός έγινε με τρόπο εύκολο και γρήγορο, συμπεριλαμβανομένων των εκατοντάδων νησιών της χώρας, στα οποία αποκλείστηκε η πρόσβαση. Εντοπίστηκαν τρεις εστίες μόλυνσης στη χώρα και έχουν εφαρμοσθεί αυστηρά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης.

Η Ελλάδα πέρασε μια μεγάλη οικονομική κρίση, η οποία κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό το σύστημα υγείας της χώρας. Βρίσκεται ακόμα σε πλήρη κίνδυνο. Η κυβέρνηση έλαβε υπόψη αυτό το δεδομένο και κατάλαβε ότι εάν εξαπλωνόταν ο κορωνοϊός, η χώρα δεν θα μπορούσε να τον αντιμετωπίσει.

Εξ ου και τα ταχύτατα μέτρα και η κατανόηση ενός πληθυσμού που έχει υποφέρει εδώ και χρόνια από την επισφάλεια και την ανεργία αλλά που επιθυμεί να αποφύγει ένα νέο δράμα. Η δοκιμή αναμένεται τις επόμενες ημέρες: Στην Ελλάδα οι θρησκευόμενοι έχουν ισχυρό πολιτικό βάρος. Και κάποιοι ιερείς θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν λειτουργίες, ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών για το Πάσχα.

Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση αντιτίθεται σήμερα σε αυτό το αίτημα, παρά την πίεση. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, μερικοί πιστοί θέλησαν κρυφά να πάνε στις εκκλησίες για τη Λειτουργία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε τον θρησκευτικό φανατισμό αυτών των πιστών. Στις 19 Απριλίου είναι το Ορθόδοξο Πάσχα, η μεγαλύτερη θρησκευτική εορτή της χώρας. Η κυβέρνηση ζητά μια προσπάθεια ακόμη: ο κόσμος να μην την γιορτάσει, να παραμείνει σε περιορισμό όλο το μήνα, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν πόρτες και παράθυρα στις αρχές Μαΐου.

Τίτλος: La Grèce commence à penser au déconfinement, mais avec prudence

Οι προκλήσεις για τη Ρωσία εν μέσω πανδημίας: Η διαμάχη με τη Σαουδική Αραβία για το πετρέλαιο κρύβει κινδύνους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: