Το Λος Άντζελες θα προτείνει δωρεάν τεστ για τον κορωναϊό σε όλους τους κατοίκους του

Έλεγχος θερμοκρασίας στο Λος Άντζελες. EPA, ETIENNE LAURENT
Η πόλη του Λος Άντζελες θα προτείνει δωρεάν διενέργεια τεστ για τον νέο κορονοϊό σε όλους τους κατοίκους, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα είτε όχι, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

«Το Λος Άντζελες είναι η πρώτη μεγάλη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών που προσφέρει διενέργεια τεστ για την COVID-19 σε όλους τους κατοίκους της», ανέφερε χθες στο Twitter ο δήμαρχός της Έρικ Γκαρσέτι.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους κατοίκους που παρουσιάζουν συμπτώματα και στους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, όμως όλοι θα μπορούν να κάνουν το τεστ.

Οι κάτοικοι μπορούν να εγγραφούν μέσω διαδικτύου στο πρόγραμμα για τη διενέργεια τεστ.

Επιπρόσθετα από το πλύσιμο των χρειών και την κοινωνική απόσταση «τα τεστ είναι από τα καλύτερα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να σταματήσουμε τη εξάπλωση του ιού», εκτίμησε ο δήμαρχος στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου.

Οι λαϊκές τάξεις υποφέρουν από ένα δυσανάλογο ποσοστό μόλυνσης και έχουν έναν από τους υψηλότερους δείκτες θνητότητας στην κομητεία, ανέφερε ο δήμαρχος.

«Ο ιός μπορεί να μολύνει τους πάντες, αλλά δεν επηρεάζει όλους με τον ίδιο τρόπο», είπε.

Η Καλιφόρνια έθεσε γρήγορα σε εφαρμογή μέτρα που επέτρεψαν τον περιορισμό του κορονοϊού.

Μέχρι σήμερα περίπου 46.500 περιστατικά μόλυνσης και σχεδόν 1.887 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην πιο πολυπληθή πολιτεία της χώρας, που ήταν μία από τις κυριότερες εστίες μόλυνσης στην αρχή της κρίσης.

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λος Άντζελες, ΗΠΑ

 

Ασύλληπτη κρίση στις ΗΠΑ: Στα 30 εκατομμύρια οι άνεργοι απ’ την αρχή της πανδημίας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal