Το αμερικανικό Πεντάγωνο δημοσιοποιεί τρία βίντεο – μυστήριο και μιλά για «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα»

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει το Πεντάγωνο από αναφορές για ύπαρξη UFO στον αμερικανικό εναέριο χώρο. Photo Via ABC ΝEWS




Το Πεντάγωνο δημοσιοποίησε σήμερα τρία αποχαρακτηρισμένα βίντεο που εμφανίζουν αμερικανούς πιλότους σε μία μυστήρια επαφή με κάτι που φαίνεται να είναι αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο, κοινώς και εν συντομία UFO.

Η επίσημη ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεντάγωνο για να περιγράψει το τι συμβαίνει στα βίντεο  είναι «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα».

Και εξηγεί ότι έδωσε στη δημοσιότητα τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα για να διασκεδάσει κάθε παρανόηση σχετικά με το αν αυτό το βίντεο που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό στο διαδίκτυο είναι ή όχι πραγματικό, ή εάν πέραν αυτών υπάρχουν και άλλα «κρυμμένα»

«Υστερα από σχολαστική έρευνα, το αμερικανικό Υπουργείο Αμυνας αποφάσισε ότι η εγκεκριμένη δημοσίευση των συγκεκριμένων βίντεο δεν αποκαλύπτει κάποιες ευαίσθητες  λειτουργίες και δυνατότητες των συγκεκριμένων συστημάτων».

Τα βίντεο «κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο ύστερα από αυθαίρετες δημοσιεύσεις  το 2007 και το 2017» αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι  τα αέρια φαινόμενα που παρατηρούνται σε αυτά παραμένουν αταυτοποίητα.

Τα τρία βίντεο που δόθηκαν και επισήμως στη δημοσιότητα εικονίζουν όσα αντίκρυσαν κατά τη διάρκεια  εκπαιδευτικών πτήσεων το 2004 και το 2015.

Δύο από αυτά τα βίντεο είχαν δημοσιεύσει οι New York Times το 2017.

 

Η δημοσιοποίησή τους πάντως, σχολιάζει ο Guardian, πέραν του ότι τους προσδίδει πλέον τη μεγαλύτερη δυνατή εγκυρότητα, αναμένεται να ξαναφουντώσει τα σενάρια ότι ο άνθρωπος έχει έρθει πρόσφατα σε επαφή με εξωγήινες οντότητες.

Μάλιστα, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά ο πρώην γερουσιαστής των Δημοκρατικών Χάρυ Ράντ έγραψε στο twitter: «Τα τρία βίντεο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου του υλικού που είναι διαθέσιμο».

Πηγή: The Guardian, ABC News

Τα απόβλητα του κορωναϊού: Από την Καλαμάτα ως το Χονγκ-Κονγκ, μάσκες και γάντια καταλήγουν στη θάλασσα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: