Τηλεδιασκέψεις Αγγελοπούλου με τους δημάρχους Τρίπολης, Αλεξανδρούπολης και Ηρακλείου

File Photo: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομιλεί μέσω τηλεδιάσκεψης με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Φωτογραφία ΑΠΕ- ΜΠΕ, «ΕΛΛΑΔΑ 2021», STR




Στην αναγκαιότητα καινοτόμων δράσεων, οι οποίες θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της τεχνολογίας και θα έχουν θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα,

συμφώνησαν η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και οι δήμαρχοι Τρίπολης, Αλεξανδρούπολης και Ηρακλείου, στις τρεις ξεχωριστές τηλεδιασκέψεις που έγιναν μέσα στην εβδομάδα και ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Ήδη, και οι τρεις δήμοι, έχουν καταθέσει προτάσεις στην πλατφόρμα της Επιτροπής (apply.greece2021.gr), εστιάζοντας στη βελτίωση της ζωής των πολιτών τους, αλλά και την παρακαταθήκη για το μέλλον. Εφαρμογές «έξυπνης πόλης», διαχείριση πολλαπλών δεδομένων, δίκτυα πολιτιστικών διαδρομών τα οποία συνδέουν το παρελθόν με το μέλλον, αγροβιοτεχνικές υποδομές, αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ρομποτεχνολογία, συνεργασίες με Ιδρύματα και Πανεπιστήμια Ελλάδας και εξωτερικού, είναι προγράμματα που ήδη υλοποιούνται, ευρισκόμενα σε διαφορετικό επίπεδο ωρίμανσης, και τα οποία οι δημοτικές αρχές, με τη συνεργασία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», σκοπεύουν να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο.

Η κυρία Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, συνεχάρη τους κυρίους Τζιούμη, Ζαμπούκη και Λαμπρινό, για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει. Αναφέρθηκε, επίσης, στη βούληση της Επιτροπής να γίνουν ταυτόχρονα και εκδηλώσεις που θα επικεντρωθούν στην Επανάσταση και την πορεία που ακολούθησε η Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι «ο λαός που δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον».

Με γνώμονα αυτό, επεσήμανε, ότι ο στόχος της Επιτροπής είναι «να τιμήσουμε το παρελθόν μας και την ιστορία μας και να περιγράψουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές». Τέλος, δήλωσε, ότι προτάσεις που έχουν αυτή την κατεύθυνση, η Επιτροπή επιδιώκει να τις χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα, για άλλους δήμους, δημιουργώντας έτσι μία συνολική θετική δυναμική σε όλη την Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Έξοδος στην… ταράτσα: Μια εναλλακτική “μετακίνηση”, με θέα, καλή παρέα και κυρίως αποστάσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: