Τηλε-συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρνακας για τις επιπτώσεις από τον κορωναϊό

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στη Λάρνακα λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωναϊού. Φ.Ζαννέττου/ΚΥΠΕ




Το θέμα των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην κοινωνία, την οικονομία και την υγεία των πολιτών, απασχόλησε τη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «χθες Πέμπτη 9 Απριλίου 2020, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας μέσω τηλεδιάσκεψης. Μεταξύ άλλων το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε όπως, στις δύσκολες ώρες που βιώνει η κοινωνία μας, σταθεί δίπλα από τους δημότες αλλά και δίπλα από το κράτος, στον αγώνα που διεξάγεται για περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19».

Επίσης «το Δημοτικό Συμβούλιο προβληματίστηκε ως προς την υλοποίηση του Προϋπολογισμού του και δεσμεύτηκε όπως, ανάλογα με την παράταση των μέτρων, θα πρέπει να επαναξιολογήσει την κατάσταση και να γίνουν οι ανάλογες αποκοπές δαπανών. Το Σώμα εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για τα άμεσα μέτρα που λήφθηκαν από τον Δήμο, από την μέρα ανακοίνωσης των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αφού η καθαριότητα και οι υγειονομικές συνθήκες στην πόλη, αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα του».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «παράλληλα με την ομαλή λειτουργία της Υγειονομικής Υπηρεσίας, συνεχίζονται να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας για το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό, εντός και εκτός των Γραφείων του Δήμου. Ακόμα συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε δημοτικούς και δημόσιους χώρους, δημοτικά οχήματα και άλλα γι’αυτό ακριβώς τον λόγο οι Υπηρεσίες Καθαριότητας και Υγειονομείου του Δήμου Λάρνακας, εργάζονται κανονικά ούτως ώστε οι δημότες να παραμένουν ασφαλείς».

Ακόμα συνεχίζονται οι προσπάθειες για διασφάλιση της ορθής λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας και του Προγράμματος εξυπηρετώ ευάλωτες ομάδες και άτομα 3ης ηλικίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ασχολήθηκε επίσης με τα οικονομικά και αποφασίστηκε όπως «ο Δήμος Λάρνακας, μέσω της Ένωσης Δήμων, να ετοιμάσει σύντομα ένα οικονομικό πακέτο στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και των δημοτών Λάρνακας σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους Δήμους της Επαρχίας Λάρνακας. Στόχος της ενέργειας είναι με την επανεκκίνηση της οικονομίας, όχι μόνο να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα πριν την κρίση αλλά να είναι και έτοιμη για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις».

ΚΥΠΕ / Φανίτσα Ζαννέττου
Λάρνακα, Κύπρος

Μάσκες, στολές και άλλος ιατρικός εξοπλισμός φτάνει στην Κύπρο από την Κίνα, μέσω Αθήνας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: