Θετική και στο δεύτερο τεστ η γυναίκα που υπάρχουν φόβοι επαναλοίμωξης: Πως το εξηγεί ο ΕΟΔΥ

File Photo. Διασώστης μπροστά σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Θετικό βγήκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και το δεύτερο τεστ της γυναίκας που είχε ασθενήσει από κορωναϊό, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 31 ετών, η οποία είχε νοσηλευτεί διαδοχικά στον Ευαγγελισμό και στο νοσοκομείο Παμμακάριστος με συμπτώματα κορωναϊού, μετά από παρακολούθηση βγήκε αρνητική στα τεστ και πήρε εξιτήριο.

Πάντως, από τον ΕΟΔΥ, κατά την ίδια πηγή, εκτιμούν ότι τα συμπτώματα της γυναίκας δεν οφείλονται σε επαναλοίμωξη, αλλά σε κάποια αντίδραση σε φαρμακευτική αγωγή.  Υπολείμματα του γενετικού υλικού του ιού, αναφέρουν, μπορεί να παραμένουν και να ανιχνεύονται ακόμα και επί ένα μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι μεταδοτικός.

Σημειώνεται ότι χθες ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, σχετικά ερωτηθείς, είχε αναφερθεί στο θέμα σημειώνοντας ότι πιθανότατα πρόκειται για επανανίχνευση ή μεγάλη παραμονή του ιού στο σώμα, ακόμη και για ένα μήνα αφότου βρέθηκε θετική στον ιό. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι επαναλοίμωξη, δεν έχει καταγραφεί περιστατικό επαναλοίμωξης.

Όμως, τα περιστατικά αυτά χρειάζονται επιπλέον διερεύνηση και προσοχή καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι 100% βέβαιος για το τι έχει συμβεί». Ο ίδιος τόνισε ότι η περίπτωση αυτή δεν φαίνεται να διαφέρει από άλλες που έχουν αναφερθεί διεθνώς και είπε ότι παρακάλεσε να συνεχιστεί η παρακολούθηση του περιστατικού. Ωστόσο, επισήμανε ότι τέτοιου είδους περιστατικά φαίνεται ότι δεν συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στους 137 οι νεκροί στην Ελλάδα: 90χρονος υπέκυψε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: