Θα διάλεγα την Ελλάδα ως ηγέτη της μάχης κατά του ιού παγκοσμίως, λέει ο διάσημος Ισραηλινός Ιστορικός Γιουβάλ- Νοά Χαράρι

File photo: Ο Yuval Noah Harari. Photo via Facebook, @Prof.Yuval.Noah.Harari




Εύσημα στη χώρα μας για τη διαχείριση της κρίσης του νέου κορωναϊού, δίνει ο διάσημος Ισραηλινός ιστορικός, Γιουβάλ-Νοά Χαράρι, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή The Late Late Show του Τζέιμς Κόρντεν.

Κατακεραυνώνοντας την αντίδραση των ΗΠΑ έναντι της πανδημίας, δηλώνοντας ότι οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες απεμπόλησαν τον ρόλο του “παγκόσμιου ηγέτη” και, τελικά, λέγοντας πως “ίσως είναι και καλύτερα, αν δει κανείς ότι τα κάνουν όλα λάθος”, ο Ισραηλινός Ιστορικός, αναζητεί και βρίσκει χώρες που αντίθετα, ηγήθηκαν σωστά της εκστρατείας κατά του κορωναϊού.

Στο σημείο αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα είναι υποδειγματική.

«Η Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά στην αναχαίτιση της επιδημίας. Αν είχα να διαλέξω μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή, ποια χώρα θα έπρεπε να ηγείται του κόσμου για να μας παράσχει ένα σχέδιο δράσης, σίγουρα θα επέλεγα την Ελλάδα», αναφέρει συγκεκριμένα ο Χαράρι, σχολιάζοντας τις συνέπειες του κορωναϊού στην ανθρωπότητα.

Ο Χαράρι είναι διάσημος για τα έργα του “Sapiens” και “Homo Deus”, τα οποία κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις “Αλεξάνδρεια” και είναι παγκόσμια μπεστ σέλερ.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: Η ειδική αναφορά στην Ελλάδα, μετά την σφοδρή κριτική κατά των ΗΠΑ, από το 11:30

 

Γαλλικό think tank: Η Ελλάδα πρώτη σε 10 χώρες της ΕΕ στην επιπέδωση της επιδημικής καμπύλης του ιού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: