Τεστ για 450 ενοίκους που ήρθαν σε επαφή με νοσούντες σε συγκρότημα κατοικιών κοντά στην Κολωνία

To συγκρότημα κατοικιών στην πόλη Γκρέφενμπροϊχ. EPA/SASCHA STEINBACH




Σε τεστ για τον κορωναϊό υποβάλλονται από το πρωί περίπου 450 άτομα, ένοικοι συγκροτήματος διαμερισμάτων στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, τα οποία ήρθαν σε επαφή με δύο οικογένειες συνοίκων τους που πάσχουν από κορωναϊό και έσπασαν την καραντίνα.

Στην πόλη Γκρέφενμπροϊχ, κοντά στην Κολωνία, οι υγειονομικές αρχές της περιοχής, διεξάγουν από το πρωί τεστ σε όλους τους ενοίκους συγκροτήματος 117 διαμερισμάτων, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τα οκτώ άτομα, μέλη δύο οικογενειών που ζουν στο κτίριο και είχαν τεθεί σε κατ’οίκον καραντίνα επειδή είχαν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό, έχουν μεταδώσει την Covid-19 σε κάποιους από τους γείτονές τους, καθώς κυκλοφορούσαν κανονικά και μάλιστα χωρίς να λαμβάνουν μέτρα προστασίας. Τα οκτώ άτομα έχουν μεταφερθεί σε κλειστό ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ είναι ακόμη άγνωστο εάν θα τους επιβληθεί πρόστιμο ή άλλες κυρώσεις.

Σύμφωνα με τις αρχές του κρατιδίου, οι ένοικοι του κτιρίου απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους, τουλάχιστον μέχρις ότου είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα των εξετάσεων – πιθανότατα την Τρίτη – , ενώ, εφόσον διαπιστωθεί υψηλός αριθμός κρουσμάτων, θα επιβληθεί αυστηρή καραντίνα δύο εβδομάδων σε όλους τους ενοίκους.

Οι εξετάσεις γίνονται «πόρτα-πόρτα» από 115 στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών και του Ερυθρού Σταυρού. Επιτόπου βρίσκονται και διερμηνείς, καθώς στο συγκρότημα ζουν άτομα 24 εθνικοτήτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Φαίη Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Βγήκαν για παιχνίδι μετά από 6 εβδομάδες: Για πρώτη φορά στην Ισπανία χαλάρωσε το lockdown

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: