Τελετή παραλαβής της κινεζικής δωρεάς υγειονομικού υλικού στο κυπριακό ΥΠΕΞ

Το υγειονομικό υλικό, δωρεά της Κίνας, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. KYΠΕ




Πραγματοποιείται στις 10.30 στο Υπουργείο Εξωτερικών τελετή παράδοσης δωρεάς ιατρικών προμηθειών της Κίνας στην Κύπρο στο πλαίσιο της προσπάθειας για αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στην εκδήλωση θα παραστούν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο Huang Xingyuan.

Τα ξημερώματα της 11ης Απριλίου έφτασε στη Λάρνακα η δεύτερη παρτίδα με τη δωρεά ιατρικών προμηθειών από την Κίνα, μέσω ναυλωμένης πτήσης, μαζί με άλλα αγαθά που είχε αγοράσει η Κύπρος. Περιλαμβάνει 20.600 μάσκες FFP2, 110.000 ιατρικές μάσκες μίας χρήσης, 30.000 μη ιατρικές μάσκες και 500 μη ιατρικές προστατευτικές στολές, δωρεά της πρεσβείας της Κίνας στην Κύπρο, κινεζικών εταιρειών και αδελφοποιημένων πόλεων.

Χθες η κινεζική πρεσβεία ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα μεταφέρεται στην Κύπρο, με ναυλωμένη πτήση, η τρίτη παρτίδα με τη δωρεά της Κίνας, σημειώνοντας ότι συνεχίζεται σε 24ωρη βάση η συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών ενάντια στον κορωνοϊό.

Η τρίτη παρτίδα τρίτη παρτίδα θα περιλαμβάνει 5.000 προστατευτικές στολές, 417 δοκιμαστικά κιτ για 10.008 άτομα και 10.000 μάσκες N95, ως μέρος της επίσημης βοήθεια της κινεζικής Κυβέρνησης προς την Κυβέρνηση της Κύπρου, καθώς και 50.000 ιατρικές μάσκες, δωρεά των αδελφοποιημένων πόλεων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα ο επαναπατρισμός φοιτητών από τη Βρετανία: Αύριο η πρώτη πτήση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: