Στο “μικροσκόπιο” της Αστυνομίας η Θεία Λειτουργία του Μόρφου την Κυριακή των Βαΐων

File Photo: Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Φωτογραφία via You Tube




Θέμα για τον μητροπολίτη Μόρφου διερευνά η Αστυνομία, σε σχέση με παραβίαση των διαταγμάτων που αφορούν τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο αλλά και το άρθρο 370 του ποινικού κώδικα.

Παράλληλα, ο Αρχηγός του Σώματος έστειλε χθες το μήνυμα προς ιερείς να σεβαστούν την υγεία του κοινού.

Με αφορμή, το περιστατικό που συνέβη κατά την προχθεσινή θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, από τον ιερό ναό της Κοινότητας Περιστερώνας, όπου προέστη ο Μόρφου Νεόφυτος, εντοπίστηκαν κατά παράβαση των διαταγμάτων εφτά πιστοί, αλλά και τις δηλώσεις που έγιναν, η Αστυνομία, όπως ανέφερε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου Χρίστος Ανδρέου, διερευνά: Κατά πόσον οι δηλώσεις του μητροπολίτη Μόρφου έγιναν κατά παράβαση του σχετικού νόμου που αφορά «προς διέγερση για διάπραξη αδικήματος». Όπως τόνισε ο κ. Ανδρέου, όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και όταν διαπιστώνονται οποιεσδήποτε παραβάσεις θα καταγγέλλονται χωρίς καμία εξαίρεση.

Για το περιστατικό σε ιερό ναό της Περιστερώνας, ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία προέβησαν σε τρεις καταγγελίες, εκ των οποίων η μία αφορούσε τον ιερέα του ναού. Άλλα πέντε πρόσωπα που βρίσκονταν εντός αποχώρησαν και έτσι δεν καταγγέλθηκαν. Ωστόσο μετά ο μητροπολίτης προέβη σε σχολιασμό της ενέργειας της Αστυνομίας με αποτέλεσμα χθες ο Αρχηγός της να δώσει οδηγίες για διερεύνηση της υπόθεσης, να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε αδικήματα πάντα κατά παράβαση του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και του άρθρου 370 του ποινικού κώδικα.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου με τα διατάγματα απαγορεύεται ρητά η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας.
Μετά τις καταγγελίες πιστών, ο Μόρφου Νεόφυτος μιλώντας από μικροφώνου, αμφισβήτησε ανοικτά τις εξουσίες του κράτους, απευθύνθηκε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως ο μόνος που μπορεί να κρίνει είναι ο Θεός.

  • «Μήπως από κάποια ασθένεια, να φύγουμε νωρίς από την πρόσκαιρη ζωή; Κι αν δεν φύγουμε από αυτή την ασθένεια, στη γωνιά του δρόμου μας περιμένει μια άλλη. Κάποιο ατύχημα ίσως, τα γηρατειά όσοι γεράσουμε και μας επιτρέψουν τα εμβόλια του Μπιλ Γκέιτς, να γεράσουμε. Πάλι θα φύγουμε από αυτή τη ζωή. Η αθάνατη και ωραία ζωή, είναι αλλού. Γι’ αυτό γιορτάζουμε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριε Πρωθυπουργέ της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Θεός που βλέπει την καρδιά του καθενός, ας μας κρίνει όλους».

  • Ο μητροπολίτης τόνισε επίσης ότι «μερικοί ευλαβέστατοι, μάλλον όχι ευλαβέστατοι, ασεβέστατοι αστυνομικοί, κατά πάντα όμως νόμιμοι, κατά νόμιμοι με τους νόμους του Προεδρικού και του Υπουργικού διατάγματος. Ξέρετε πως λέγετε αυτό στη νομική; Σύγκρουση καθηκόντων. Το ένα καθήκον είναι ο νόμος του Θεού, που λέει αυτόν που θα έρθει κοντά μου δεν θα τον βγάλω έξω. Έτσι λέει ο Χριστός».

Στο μεταξύ, ο Αρχηγός Κύπρος Μιχαηλίδης έστειλε χθες σαφές μήνυμα προς όλους να μη χαλαρώσουν και να υπακούουν πιστά στα διατάγματα. «Τώρα διανύουμε μια κρίσιμη καμπή, στην κοπιώδη προσπάθεια για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του επικίνδυνου ιού, γι’ αυτό και η επέκταση των μέτρων και διαταγμάτων του Υπουργικού Συμβουλίου μέχρι το τέλος Απριλίου. Η Αστυνομία, σημειώνει, κατά τη διάρκεια αυτών των Άγιων ημερών, θα βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση, πραγματοποιώντας ακόμη πιο εντατικούς ελέγχους για την επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων. Δεν θα υπάρξει εφησυχασμός, αλλά αντίθετα, η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση των μελών της Αστυνομίας.

Τονίζει επίσης ότι η Αστυνομία θα είναι πολύ αυστηρή στις διάφορες κακές συνήθειες την περίοδο αυτή, που θα επιβαρύνουν αχρείαστα μια ήδη δύσκολη κατάσταση, όπως οι λαμπρατζιές οι οποίες έχουν απαγορευθεί βάσει διατάγματος, αλλά και η επικίνδυνη χρήση κροτίδων. Ο κ. Μιχαηλίδης καλεί κυρίως τους γονείς ώστε να συμβουλεύουν τα παιδιά τους, σε μια προσπάθεια αυτά να παραμείνουν στο σπίτι, έχοντας κατά νου ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδι.

Στο μεταξύ, σε συνολικά 217 καταγγελίες οδηγών και πεζών σε 12.092 ελέγχους προέβη η Αστυνομία παγκύπρια το τελευταίο 24ωρο, για παραβίαση του διατάγματος της Κυβέρνησης σε σχέση με την απαγόρευση των αχρείαστων διακινήσεων.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο-Βάσος Βασιλείου

Κανείς πάνω από τα διατάγματα, διαμηνύει για τον Μόρφου η Αστυνομία: Χαρακτήρισε ασεβείς τους αστυνομικούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: