Στο λιμάνι του Ναγκασάκι το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο Costa Atlantica: Στα 48 συνολικά τα κρούσματα

Το Κόστα Ατλάντικα στο λιμάνι του Ναγκασάκι. EPA/JIJI PRESS JAPAN




Άλλα 14 μέλη του πληρώματος ιταλικού κρουαζιερόπλοιου το οποίο έχει μεταβεί για επισκευές στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας επιβεβαιώθηκε πως έχουν μολυνθεί από τον κορωναϊό.

Η τελευταία εξέλιξη αυξάνει σε 48 τον αριθμό των κρουσμάτων, όπως μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Χθες Πέμπτη οι αρχές στη νομαρχία Ναγκασάκι έκαναν λόγο για 34 μέλη του πληρώματος του Costa Atlantica οι διαγνωστικές εξετάσεις που έγιναν στα οποία επέστρεψαν θετικές. Ο εντοπισμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μεταξύ των ναυτικών προκάλεσε έντονη ανησυχία για τον αντίκτυπο στην κοινότητα.

Η κρίση με το κρουαζιερόπλοιο είναι η δεύτερη του είδους στην Ιαπωνία, έπειτα από εκείνη στο Diamond Princess, στη Γιοκοχάμα, πριν από δύο μήνες, όταν διαγνώστηκε πως πάνω από 700 επιβαίνοντες είχαν προσβληθεί. Αυτή τη φορά πάντως, στο πλοίο βρίσκονται μόνο μέλη του πληρώματός του, συνολικά 623.

Το σκάφος έδεσε στο Ναγκασάκι για να επισκευαστεί από θυγατρική του ομίλου Mitsubishi που ειδικεύεται στις εργασίες του είδους. Η πανδημία του κορωναϊού ακύρωσε το σχέδιο της πλοιοκτήτριας εταιρείας να επισκευαστεί στην Κίνα, όπως προγραμματιζόταν.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τόκιο, Ιαπωνία

2.376 οι νεκροί: 117 νέοι θάνατοι και 3.083 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: