Στο «Αλεξάνδρα» ίσως κόλλησε κορωναϊό η γυναίκα από τη Ριτσώνα, λέει ο Μηταράκης: Αγωνία από τους εργαζόμενους

File Photo: Κλίνες σε μονάδα εντατικής θεραπείας ΑΠΕ-ΜΠΕ, Στυλιανός Αξιώτης




Στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όπου πήγε για να γεννήσει, και όχι στη δομή φιλοξενίας μεταναστών της Ριτσώνας, όπου φιλοξενείται, είναι πιθανό να κόλλησε τον COVID-19 η γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό την Τρίτη, υποστήριξε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

«Δεν είναι δεδομένο ότι πήγε έχοντας τον ιό ή αν τον απέκτησε στο Αλεξάνδρα. Υπάρχει πιθανότητα να τον απέκτησε εκεί», είπε, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο «ράδιο Αλήθεια» της Χίου, και επικαλέστηκε το γεγονός ότι βρέθηκαν αρνητικοί στο τεστ COVID τόσο ο σύζυγός της όσο και η γυναίκα με την οποία συγκατοικούσε στη Ριτσώνα. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε πως γίνονται όλα όσα πρέπει να γίνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ιχνηλατηθούν οι επαφές της γυναίκας και να προστατευτούν οι υπόλοιποι διαμένοντες και εργαζόμενοι της δομής.

  • Σε ό,τι αφορά τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά, ο κ.Μηταράκης είπε πως δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα μέχρι σήμερα και αναφέρθηκε στα σχέδια που έχουν καταστρωθεί και εφαρμόζονται για την πρόληψη εμφάνισης, αλλά και για το σχέδιο αντιμετώπισης ενδεχόμενου κρούσματος. «Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από τον ΕΟΔΥ και την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής. Σε πρώτη φάση θα γίνει απομόνωση σε ειδικά κοντέινερς που είναι ήδη εγκατεστημένα και υπάρχει σχεδιασμός για μεγάλες ειδικές σκηνές που μπορούν να στηθούν σε μία μέρα. Από κει και πέρα, η απόλυτη καραντίνα μιας δομής, ή και ενός νησιού, μπορεί να προκύψει, όπως έχει συμβεί και σε διάφορες περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν αυξημένα κρούσματα», τόνισε.

Σημειώνεται πως στα ΚΥΤ των νησιών εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίες γίνονται μόνο σε συγκεκριμένες ώρες, από ένα άτομο κάθε οικογένειας και μόνο για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών. Επίσης, έχει ανασταλεί η χορήγηση του μηνιαίου βοηθήματος στους αιτούντες άσυλο, προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός στα ΑΤΜ των νησιών, ενώ δεν μεταφέρονται στα ΚΥΤ οι νεοεισερχόμενοι στα νησιά μετά την 1η Μαρτίου.

Δεν μπορεί να ελεγχθεί η διασπορά, λένε οι εργαζόμενοι του “Αλεξάνδρα”
Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο Αλεξάνδρα μετά το περιστατικό με τη μετανάστρια από το hot spot της Ριτσώνας που γέννησε στο νοσοκομείο και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Ο ΓΓ. των εργαζομένων Σπύρος Μπαρμπαρέσης στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα μίλησε στον ΣΚΑΪ, προειδοποιώντας ότι πρόκειται για ένα “νοσοκομείο πολυκατοικία” ως δομή δεν μπορείς να απομονώσεις πτέρυγες για να νοσηλευτούν περιστατικά, και δεν μπορεί να γίνει έλεγχος της διασποράς.  “Είναι ειδικό νοσοκομείο που εφημερεύει 365 μέρες για μαιευτικά περιστατικά έχουμε μονάδα νεογνών, είναι ογκολογικό νοσοκομείο” τόνισε.

“Όταν μια ασθενής βγάζει 15 άτομα, για την ώρα, σε καραντίνα, φανταστείτε τι θα συμβεί αν βρεθεί άλλος ένας ασθενής, δε θα μπορεί να λειτουργήσει καμιά κλινική” σημείωσε δε ο κ. Μπαρμπαρέσης. Για νοσηλεία ασθενών, εξήγησε, πρέπει να έχουμε ειδικές μπλούζες, γυαλιά, μάσκες, αντιδραστήρια να γίνονται οι ανιχνεύσεις κι όχι να γίνεται ανίχνευση και να βγαίνει το αποτέλεσμα μετά από 8-10 ώρες.

Για τη γυναίκα από το hot spot στη Ριτσώνα ανέφερε πως ήταν θετική στον ιό όπως και ο σύζυγος της, “Νοσηλευόταν με άλλες γυναίκες. Ενημερωθήκαμε ότι ο σύντροφος/σύζυγός της ήταν φορέας, ήταν ασυμπτωματική. Ενημερώθηκαν και άλλες κυρίες μια Ελληνίδα άλλες δυο αλλοδαπές που ήταν στον ίδιο θάλαμο μαζί της. Η Ελληνίδα έχει βρεθεί οι άλλες αναζητούνταν μέχρι χθες…”

“Η μητέρα είναι σε απομόνωση θα πάρει σήμερα εξιτήριο. Έγινε σε 41 άτομα ιχνηλάτηση εκ των οποίων 15 μαίες και γιατροί είναι σε καραντίνα έχουν χαρακτηριστεί ως υψηλοί κίνδυνου με τα κριτήρια του ΕΟΔΥ, έχουν έρθει σε άμεση μαζί της και δεν έχει γίνει ακόμα τεστ για να διαπιστωθεί αν είναι φορείς”.

“Πρέπει να γίνεται τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους ασθενείς για να μη δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα” επισήμανε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Με πληροφορίες από skai.gr/Έθνος

Σε εφαρμογή η απόδοση του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης για τους αιτούντες άσυλο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: