Στην ανατολική Μεσόγειο ρίχνει πάλι τα φώτα ο Ερντογάν για να κρύψει κορωναϊό και οικονομία

File Photo: Το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός. Πηγή φωτογραφίας: Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας




Eνημέρωση τύπου, πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, λόγω κορωνοϊού, από την εκπρόσωπο δημοσίων σχέσεων του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας Ναντιντέ Σεμπμέμ Ακτόπ.

Ανέφερε ότι “οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο διασφαλίζοντας την ειρήνη και ασφάλεια στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών εγγύησης στην Κύπρο”.

“Προσφέρεται στήριξη ασφαλείας δια θαλάσσης και αέρος στα ερευνητικά μας πλοία Μπαρμπαρός και Ορούτς Ρέις καθώς και στα γεωτρύπανά μας Φατίχ και Γιαβούζ, τα οποία συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο των νόμιμων δικαιωμάτων μας τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο”, επεσήμανε.

“Οι ναυτικές μας δυνάμεις συνεχίζουν ακατάπαυστα την ‘εκπαίδευση ετοιμότητας επιχειρήσεων’. Σε αυτό το πλαίσιο οι φρεγάτες και τα καταδρομικά μας στο Αιγαίο πραγματοποίησαν με επιτυχία βολές δια θαλάσσης και ξηράς και τα υποβρύχιά μας στην Μεσόγειο πραγματοποίησαν με επιτυχία βολές τορπίλης. Επιπλέον τα αεροσκάφη της πολεμικής μας αεροπορίας και τα πλοία των ναυτικών μας δυνάμεων στη Μεσόγειο πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις”, ανέφερε η Σεμπνέμ Ακτόπ.

ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

 

Προς την κυπριακή ΑΟΖ το Γιαβούζ συνοδεία τουρκικής φρεγάτας: Παράτυπη τουρκική navtex

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: