Στην Αυστρία ο Εσπερινός της Αγάπης μεταδόθηκε απευθείας από την Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Βιέννης

H Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας, Πηγή “Holy Trinity Greek Orthodox Church, Vienna” Facebook




Τον “Εσπερινό της Αγάπης” της Κυριακής του Πάσχα μετέδωσε απευθείας από την Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη της Βιέννης η δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

Τη μοναδική ευκαιρία, να παρακολουθήσουν, για πρώτη φορά ζωντανά, τον “Εσπερινό της Αγάπης”, την Ακολουθία της Κυριακής του Πάσχα, από τον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Βιέννη, είχαν οι τηλεθεατές της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης (ORF), με την απευθείας μετάδοση που πραγματοποίησε σήμερα, λίγο πριν από το μεσημέρι και για πάνω από μία ώρα, το Τρίτο Πρόγραμμα της.

Στον Εσπερινό της Αγάπης χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αυστρίας-Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος, συνεπικουρούμενος από τους ιερείς και ιεροψάλτες της Ιεράς Μητρόπολης Αυστρίας, ενώ ο ίδιος απεύθυνε το κήρυγμά του και στη γερμανική γλώσσα.

Η Ακολουθία της Κυριακής του Πάσχα τελέστηκε χωρίς την παρουσία πιστών, όπως προβλέπουν, λόγω πανδημίας του κορονοϊού, τα σχετικά περιοριστικά μέτρα της αυστριακής κυβέρνησης για τη λειτουργία των χώρων λατρείας όλων των θρησκευτικών δογμάτων στη χώρα.

Στο αναστάσιμο μήνυμα του, ο Μητροπολίτης Αρσένιος τονίζει πως “το ευφρόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως είναι άγκυρα ελπίδος και πηγή χαράς και αγαλλιάσεως για όλους τους ανθρώπους”, ενώ, απευθυνόμενος προς τους πιστούς της Αυστρίας υπογραμμίζει: “γνωρίζομε ότι δεν είμεθα μόνοι, δεν αγωνιζόμεθα αβοήθητοι, αλλά έχομε σύμμαχο και συνοδοιπόρο τον Αναστάντα Χριστό, τον Νικητή του θανάτου… ούτε ο κορονοϊός, ούτε άλλη απειλή μπορούν να σπείρουν φόβο θανάτου στην ψυχή μας διότι Χριστός Ανέστη”.

Ήδη, σε ποιμαντικό μήνυμά του για την Μεγάλη Εβδομάδα, ο Μητροπολίτης Αυστρίας-Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης καλούσε τους πιστούς να συμμετάσχουν “με κατάνυξη και συνέπεια στις Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα, έστω και μέσω της ζωντανής μεταδόσεως, χωρίς τη φυσική παρουσία τους στο Ναό”, θυμίζοντας τους ότι δεν χρειάζεται να φοβούνται αλλά να είναι θαρραλέοι και “ελπιδοφόροι”.

Καθ΄ όλη την περίοδο, από την έναρξη ισχύος των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όλες οι ιερές ακολουθίες της Ιεράς Μητρόπολης Αυστρίας μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου στον σύνδεσμό της στο You Tube, ενώ, λειτουργικά κείμενα και οδηγίες, στα ελληνικά και γερμανικά, για την κατ΄ οίκον προσευχή, είναι στη διάθεση των πιστών στην ιστοσελίδα της.

Mε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ του Δ. Δημητρακούδη
Βιέννη, Αυστρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: