Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο ζήτησαν βοήθεια από το ΔΝΤ: Κτυπήθηκαν από την πανδημία του “κινέζικου ιού”

Η είσοδος των κεντρικών γραφείων του ΔΝΤ. Φωτογραφία HellasJournal.Com




Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα δανείσει 191,8 εκ δολάρια ως βοήθεια έκτακτης ανάγκης στη Βόρεια Μακεδονία προκειμένου να αντιμετωπίσει τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του COVID-19.

Το δάνειο, θα βοηθήσει τη χώρα να χρηματοδοτήσει τα μέτρα σταθεροποίησης της υγείας και μακροοικονομίας και να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες του ισοζυγίου πληρωμών που προκύπτουν από την κρίση του ιού.

Η νέα πανδημία έπληξε σημαντικά την οικονομία της χώρας, προβλέποντας μείωση 4% του ΑΕΠ το 2020, το οποίο αναμενόταν να αυξηθεί κατά 3,8%. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 711 κρούσματα covid 19 και 32 θάνατοι.[IMF lends $191.8 million to North Macedonia to soften coronavirus blow]

ΕΠΙΣΗΣ: Το ΔΝΤ ενέκρινε δάνειο ύψους 51,6 εκ ευρώ και για το Κοσσυφοπέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από τους νέο κορωνοϊό.

Η πανδημία θα χτυπήσει σκληρά την οικονομία του Κοσσυφοπεδίου με συρρίκνωση περίπου 5% το 2020 Η χώρα ανέμενε οικονομική ανάπτυξη περίπου 4% φέτος.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα εισφέρει περίπου 180 εκ ευρώ στην οικονομία για να βοηθήσει τον ιδιωτικό τομέα της χώρας, όπου μέχρι τώρα, καταγράφηκαν 250 κρούσματα κορωνοϊού και 7 θάνατοι.

Η εφημερίδα Le Figaro για το τηλεοπτικό σποτ με τον Σπύρο Παπαδόπουλο: Συνέβαλε στην πειθαρχία των Ελλήνων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: