Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 23 Απριλίου για την οικονομική ανάκαμψη: Στα 3,2 τρισ. € το πακέτο λέει ο Μισέλ

File Photo: O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel. EPA/FRANCOIS WALSCHAERTS




Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη στις 23 Απριλίου για να συζητήσουν την οικονομική απάντηση απέναντι στην κρίση του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μία ημέρα αφού οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν να παράσχουν στήριξη ύψους μισού τρισεκ. ευρώ στις οικονομίες τους που έχουν πληγεί από την πανδημία.

«Είναι ώρα να θέσουμε τις βάσεις για μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη. Αυτό το σχέδιο πρέπει να δώσει νέα ώθηση στις οικονομίες μας, προωθώντας παράλληλα την οικονομική σύγκλιση στην ΕΕ. Ο προϋπολογισμός της ΕΕ θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό», ανέφερε ο Μισέλ σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter. Παράλληλα, χαρακτήρισε «σημαντική εξέλιξη» τη χθεσινή συμφωνία.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να διερευνήσουν τη «σύσταση ενός προσωρινού Ταμείου Ανάκαμψης για να διασφαλιστεί ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη σε όλα τα κράτη-μέλη», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Μισέλ είπε ότι εργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έναν «Οδικό Χάρτη και ένα Σχέδιο Δράσης για να διασφαλιστεί η ευημερία όλων των Ευρωπαίων και να επανέλθει η ΕΕ σε ισχυρή, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη με βάση μια πράσινη και ψηφιακή στρατηγική».
Το πακέτο που συμφωνήθηκε χθες ανεβάζει τη συνολική δημοσιονομική αντίδραση της ΕΕ στα 3,2 τρισεκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει συμφωνηθεί να διατεθεί για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΤΦ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συγκάλεσε σήμερα ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης για τις 23 Απριλίου, με αντικείμενο την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ, που έχει πληγεί άπό την πανδημία του κορονοϊού.

«Είναι ώρα θα θέσουμε τις βάσεις για μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη», ανέφερε σε ανακοίνωση, μετά τη συμφωνία του επιτεύχθηκε από τους Ευρωπαίους υπουργούς για μια κοινή απάντηση στην κρίση, την οποία χαρακτήρισε «σημαντική εξέλιξη».

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Πρόβλημα; Οι άγνωστες μεταβλητές της συμφωνίας του Eurogroup είναι πολλές, παρά το μισό τρισεκατομμύριο ευρώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: