Συνελήφθη άνδρας που άνοιξε πυρ κατά της πρεσβείας της Κούβας στην Ουάσιγκτον

File photo: Άνδρες της αστυνομίας της Νέας Υόρκης έξω από τον σταθμό Γιούνιον Σκουέρ, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. 04 Απριλίου 2020.EPA/JASON SZENES
Ένας άνδρας συνελήφθη σήμερα αφότου άνοιξε πυρ εναντίον της πρεσβείας της Κούβας στην Ουάσινγκτον, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς, ανακοίνωσε η αμερικανική αστυνομία.

“Γύρω στις 2:15 σήμερα το πρωί (9:15 ώρα Ελλάδος) πράκτορες της Αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας παρενέβησαν έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς εναντίον της πρεσβείας της Κούβας“, ανέφερε εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας σε ανακοίνωση που στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Ένας άνθρωπος συνελήφθη για κατοχή αδήλωτου πυροβόλου όπλου και αδήλωτων πυρομαχικών με πρόθεση να σκοτώσει, καθώς και για κατοχή ενός γεμιστήρα μεγάλης χωρητικότητας”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

“Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας”, διευκρίνισε η εκπρόσωπος. Το κίνητρο της ενέργειας του υπόπτου παραμένει άγνωστο.

Η Μυστική Υπηρεσία είναι επίλεκτο σκέλος της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, υπεύθυνη για την προστασία των σημαντικών προσωπικοτήτων των ευαίσθητης σημασίας κτιρίων.

Πέντε χρόνια έπειτα από μια ιστορική προσέγγιση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Αβάνας, οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εκ νέου στο χαμηλότερο επίπεδό τους.

Οι σχέσεις δεν σταμάτησαν να επιδεινώνονται μετά την άφιξη στον Λευκό Οίκο του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μετέβαλε γρήγορα την πολιτική της χαλάρωσης που είχε υιοθετήσει ο Δημοκρατικός προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ασύλληπτη κρίση στις ΗΠΑ: Στα 30 εκατομμύρια οι άνεργοι απ’ την αρχή της πανδημίας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal