Συνεχίζονται οι άσκοπες μετακινήσεις: 2.247 πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα-Εννέα συλλήψεις για ανοικτά καταστήματα

File Photo: Το μετρό των Αθηνών, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Στη βεβαίωση 2.247 παραβάσεων για άσκοπες μετακινήσεις και σε εννέα συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων προχώρησε η ΕΛΑΣ χθες, Πέμπτη 2 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, για τις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ, βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: Στην Αττική 966, στη Θεσσαλονίκη 272, στη Δυτική Ελλάδα 166, στα Ιόνια Νησιά 154, στην Κρήτη 120, στην Κεντρική Μακεδονία 97, στην Πελοπόννησο 92, στη Στερεά Ελλάδα 90, στη Θεσσαλία 75, στην Ήπειρο 60, στο Νότιο Αιγαίο 60, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 53, στο Βόρειο Αιγαίο 28 και στη Δυτική Μακεδονία 14.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 17.358 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Παράλληλα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν χθες 10 παραβάσεις και συνελήφθησαν εννέα άτομα, εκ των οποίων τα έξι στη Θεσσαλονίκη και τα τρία στην Αττική.

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά, σε όλη την Ελλάδα, 330 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 337 άτομα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα
Δ.Κ.

Πόσο άλλαξαν οι μετακινήσεις μας στην εποχή του κορωναϊού: Αναλυτικά στοιχεία της Google για την Ελλάδα και άλλες 130 χώρες

Σ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: