Σημαντική πρόοδος στην ανάπτυξη του κοιτάσματος Karish στο Ισραήλ: Αναχώρησε το FPSO από την Κίνα

Η αναχώρηση του κύτους από την Κίνα εντός του χρονικού προγραμματισμού της Energean συνιστά ένα σημαντικό επίτευγμα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί διεθνώς στις αγορές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. ΚΥΠΕ




Ως ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την πρόοδο του έργου ανάπτυξης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish στο Ισραήλ θεωρεί Energean, την αναχώρηση του κύτους FPSO «Energean Power» από το ναυπηγείο της COSCO στo Zhoushan της Κίνας το πρωί της Παρασκευής 3 Απριλίου.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της εταιρείας, η αναχώρηση του κύτους από την Κίνα εντός του χρονικού προγραμματισμού της Energean συνιστά ένα σημαντικό επίτευγμα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί διεθνώς στις αγορές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

  • Η εταιρεία έχει επίσης ολοκληρώσει με επιτυχία τις τρεις γεωτρήσεις ανάπτυξης στο κυρίως κοίτασμα του Karish, επιβεβαιώνοντας ότι οι τρεις γεωτρήσεις θα είναι σε θέση να παράγουν συνολικά 800 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου ημερησίως, κατ΄ αναλογία προς την πλήρη δυναμικότητα του FPSO η οποία είναι 8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χρόνο.

Σημειώνεται επίσης ότι τις προηγούμενες ημέρες εκφορτώθηκε στο λιμάνι της Λεμεσού ο αγωγός (σωλήνες διαμέτρου 30 και 24 ιντσών) που προορίζεται να εγκατασταθεί στο Ισραήλ. Το επόμενο διάστημα ο συνολικού μήκους 90 χιλιομέτρων αγωγός θα μεταφορτωθεί σε ειδικά σκάφη με τελικό προορισμό το Ισραήλ, όπου θα συνδέσει το FPSO “Energean Power” με τις χερσαίες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην περιοχή του Dor.

H Energean διατηρεί τον προγραμματισμό της για έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το Karish στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Οι εξελίξεις στην εξαγορά της Edison Ε&P
———————–
Εξάλλου η Energean και η Edison συμφώνησαν να προχωρήσουν στην τροποποίηση των όρων της εξαγοράς της Edison E&P από την Energean. Με βάση τη νέα συμφωνία:

Το χαρτοφυλάκιο της Edison E&P στην Αλγερία θα εξαιρεθεί από την εξαγορά.
Το συμφωνηθέν τίμημα της εξαγοράς θα μεταβληθεί κατά 150 εκατ. δολάρια.

Η Energean εργάζεται ώστε να ολοκληρώσει την εξαγορά της Edison E&P το συντομότερο δυνατό εντός του 2020, υπό την έγκριση των μετόχων της και των κυβερνήσεων που εμπλέκονται στη διαδικασία. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, θα προχωρήσει και η συμφωνημένη μεταβίβαση προς την Neptune του χαρτοφυλακίου της Edison E&P στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία έναντι 250 εκατ. δολαρίων, με πιθανή προσαύξηση του τιμήματος κατά 30 εκατ. δολάρια, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Energean.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Ο Τραμπ απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον πλοίαρχο Μπρετ Κροζίερ: Πολλά κρούσματα στο USS Theodore Roosevelt

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: