Σε παροξυσμό οι Κινέζοι «ποδοπατήθηκαν» σε πάρκα, βουνά και εμπορικά κέντρα μόλις έληξε η καραντίνα [video]

File Photo: Κινέζοι νοσοκόμοι σε τελετή αποχαιρετισμού της επαρχία Ουχάν, όπου υπηρέτησαν για τουλάχιστον δύο μήνες/EPA/ROMAN PILIPEY




Χιλιάδες Κινέζοι πλημμύρισαν το Σαββατοκύριακο δημοφιλή τουριστικά σημεία σε διάφορες πόλεις στην ίνα, παρά τις προειδοποιήσεις  των αρχών ότι ο κίνδυνος για τον κορωναϊό κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

Εικόνες από το ορεινό πάρκο Χουάνγκσαν στην επαρχία του Ανχουέϊ από το περασμένο Σάββατο 4 Απριλίου δείχνουν χιλιάδες ανθρώπους σε συνθήκες «πατείς με, πατώ σε» , πολλοί εξ αυτών φορώντας μάσκες, έτοιμοι να βιώσουν μία υπαίθρια εμπειρία ύστερα από μήνες περιορισμών και αυστηρής καραντίνας.

Ηταν τόση η ορμή για να βρεθούν στα τουριστικά σημεία, που από τις οκτώ παρά δέκα το πρωί, οι αρχές έφθασαν στο σημείο να ανακοινώσουν ότι το πάρκο είχε ήδη ξεπεράσει τη χωρητικότητα των 20.000 επισκεπτών και ότι δεν μπορεί να δεχθεί περισσότερους, σύμφωνα με τον (κρατικό) ενημερωτικό ιστότοπο Global Times.

 

Την ίδια στιγμή, η περίφημη προκυμαία της Σαγκάης γέμισε ασφυκτικά από πελάτες και τουρίστες, ύστερα από εβδομάδες ερήμωσης.

Πηγή: CNN

Το επτάχρονο παιδί-θαύμα από την Ελλάδα συνέθεσε το «Βαλς της Απομόνωσης» στο σπίτι και… σκίζει στο Youtube , μεταδίδει το Reuters

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: