Σε μερική καραντίνα το Κρανίδι: 150 ασυμπτωματικά κρούσματα στη δομή μεταναστών

Σύσκεψη στο Δημαρχείο του Κρανιδίου παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, την Τρίτη 21 Απριλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 μμ έως τις 8 πμ στο Κρανίδι για τις επόμενες 14 ημέρες και στεγανοποίηση της δομής φιλοξενίας μεταναστών της περιοχής αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης ύστερα από την εμφάνιση 150 κρουσμάτων στη δομή φιλοξενίας.

Όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσης Νίκος Χαρδαλιάς όλα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά, από τα 150 τα 148 αφορούν φιλοξενούμενους, μία εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής.

Ο κ. Χαρδαλιάς έφτασε σήμερα το μεσημέρι στο Κρανίδι μαζί με τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη, τον πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέας, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και να ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

  • «Δεν υπάρχει λόγος πανικού, χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς συμπληρώνοντας:

«Από τη Μ. Πέμπτη θέσαμε σε καραντίνα τη δομή. Είναι όλα υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή, πρέπει να παρθούν κάποια προληπτικά μέτρα», ενώ απηύθυνε έκκληση στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους να μην βγουν για κανένα λόγο από το σπίτι τους για τις επόμενες 14 μέρες.

Στα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς είναι και η απαγόρευση μετακίνησης για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, στη μετάβαση για τελετές και για άθληση.

Ο δήμος μπαίνει σε περιορισμό από τις 8 το βράδυ εώς τις 8 το πρωί. Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και των παζαριών. Η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και κανείς δεν μπαίνει και κανείς δεν βγαίνει, Το κέντρο Υγείας της περιοχής ενισχύεται με 6 γιατρούς και 4 νοσηλευτές.

«Τηρήθηκε το πρωτόκολλο από την πρώτη στιγμή Είναι όλα υπό έλεγχο η κατάσταση  Έχουν καθαρά προληπτικό χαρακτήρα τα μέτρα που αποφασίσαμε. Και οι 150 είναι ασυμττωματικοί. Δεν είχαμε διασπορά στην κοινότητα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά το τέλος της ευρείας σύσκεψης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι, μετά τα πρώτα αποτελέσματα που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα του Πάσχα.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 φιλοξενούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής. Επίσης, δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Το πρώτο κρούσμα στη δομή ήταν  μια 28χρονη έγκυος πρόσφυγας από τη Σομαλία η οποία βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και φιλοξενείται σε ξενοδοχείο που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Εκτάκτως στο Κρανίδι ο Χαρδαλιάς: Πάνω από 100 τα κρούσματα στη δομή μεταναστών

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: