Σε καραντίνα 15 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ: Ήρθαν σε επαφή με μετανάστη φορέα του ιού

File photo: Αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Δεκαπέντε αστυνομικοί έχουν μπει σε προληπτική καραντίνα, λόγω της επαφής τους με Αφγανό διαμένοντα στη δομή φιλοξενίας Μαλακάσας,  ο οποίος βρέθηκε χτες θετικός στον κορωναϊό.

Οι αστυνομικοί  ήρθαν σε επαφή με τον Αφγανό κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας η οποία έγινε ύστερα από  καταγγελία σε βάρος για βιασμό 10χρονου παιδιού. Την καταγγελία έκανε ο πατέρας του ανήλικου ο οποίος επίσης διαμένει στη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα.

Η ανακοίνωση έγινε επισήμως από την ΓΑΔΑ η οποία διευκρινίζει  ότι κατά την διάρκεια της προανάκρισης τηρήθηκαν από τους αστυνομικούς όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΓΑΔΑ για το θέμα, αναφέρεται:

«Την Κυριακή του Πάσχα (19-04-2020), η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επελήφθη σε καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού 10χρονου ανηλίκου, εντός της δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα.

Για τη διενέργεια των απαραίτητων προανακριτικών ενεργειών οδηγήθηκαν από τοπική αστυνομική Υπηρεσία στην εξειδικευμένη για τις υποθέσεις αυτές Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, ο 10χρονος αλλοδαπός ανήλικος, οι γονείς του και 27χρονος αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Το προανακριτικό έργο επιμελήθηκαν Αξιωματικοί, καθώς και παιδοψυχολόγος- Αξιωματικός της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Ο ταυτοποιηθείς αλλοδαπός συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος και οδηγήθηκε πίσω στη δομή την 22-04-2020.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ερευνητικής και προανακριτικής διαδικασίας, οι αστυνομικοί που διαχειρίστηκαν το περιστατικό, οι καταγγέλλοντες αλλοδαποί και ο συλληφθείς, έφεραν τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης (μάσκες-γάντια).

Επιπλέον, κατά την είσοδό τους στο κτίριο του Α.Μ.Α., ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία θερμομέτρησης με αρνητικό αποτέλεσμα.

Χθες (22-04-2020), ο αλλοδαπός πατέρας του ανήλικου θύματος διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωναϊό Covid-19.

Κατόπιν τούτου, (15) αστυνομικοί από τις Υπηρεσίες που διαχειρίστηκαν το περιστατικό υποβάλλονται σε εξετάσεις σε δημόσιες δομές υγείας, ενώ απέχουν των καθηκόντων τους προληπτικά.

Τέλος, στους χώρους των Υπηρεσιών, όπου έλαβαν χώρα οι προανακριτικές ενέργειες, καθώς και στα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις μετακινήσεις, πραγματοποιήθηκε άμεσα απολύμανση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Πάνω από 1.000 άσκοπες μετακινήσεις σε μία ημέρα: Ξεπέρασαν τις 40.000 από την έναρξη του μέτρου

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: