Ρήμαξαν τη Λάρισα: Έκλεψαν μέχρι και τις χρυσές βέρες νοσηλευομένων

File Photo: Σπασμένες βιτρίνες σε κατάστημα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ




Επιχειρήσεις που εδρεύουν περιφερειακά της Λάρισας και «προσφέρουν» τη δυνατότητα της έγκαιρης διαφυγής προτού καταφθάσει η ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονται στο στόχαστρο κλεφτών που συνεχίζουν τη δράση τους, ενώ τελευταία δείχνουν να αδιαφορούνε κιόλας για τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Πριν την απαγόρευση, σύμφωνα με το eleftheria.gr άγνωστοι δράστες διέρρηξαν κλινική κοντά στη Γιάννουλη, απ’ όπου έκλεψαν ακόμη και χρυσές βέρες νοσηλευομένων, ενώ από το γραφείο του ιδιοκτήτη «φόρτωσαν» το χρηματοκιβώτιο που περιείχε περισσότερες από 50.000 ευρώ. Ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, σπάζοντας την τζαμαρία εισέβαλαν σε ενεχυροδανειστήριο στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώ την Τρίτη, αφού ξήλωσαν τη συρόμενη πόρτα εξωτερικής περίφραξης επιχείρησης σε χωριό του Δήμου Κιλελέρ, άρπαξαν ένα τσαντάκι που περιείχε 10.000 ευρώ.

Τις υποθέσεις ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και τα εμπλεκόμενα Αστυνομικά Τμήματα, ενώ εκείνο που προβληματίζει τις διωκτικές αρχές είναι το θράσος των διαρρηκτών που αψηφούν τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία, λόγω κορονοϊού ενώ -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- δρούνε βεβαίως με σχέδιο αλλά φαίνεται πως τις επιχειρήσεις – «στόχους», τις επιλέγουν «στα τυφλά».

Πέταξαν στο ισόγειο το χρηματοκιβώτιο και διέφυγαν ανενόχλητοι

Μια από τις σοβαρότερες κλοπές, που απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ., είναι αυτή που σημειώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου, σε κλινική ιδιοκτησίας 47χρονου Λαρισαίου, στον δρόμο προς Αμπελώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι δράστες αφού παραβίασαν την πόρτα, μπήκαν στα γραφεία της κλινικής όπου και έκλεψαν μικρό χρηματικό ποσό, ενώ δεν δίστασαν να κλέψουν δύο χρυσές βέρες νοσηλευομένων στην κλινική.

Ανενόχλητοι συνέχισαν τη δράση τους και στο διπλανό κτίριο της κλινικής, όπου έσπασαν την μπαλκονόπορτα και μπήκαν στο διοικητήριο. Εκεί πέταξαν στο ισόγειο το χρηματοκιβώτιο, το οποίο και φόρτωσαν στο αυτοκίνητό τους διαφεύγοντας με λεία, μεγαλύτερη των 50.000 ευρώ.

Ξήλωσαν την πόρτα για να φτάσουν στο γραφείο

Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα την Τρίτη, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν επιχείρηση, που εδρεύει σε χωριό του Δήμου Κιλελέρ. Οι δράστες δεν δίστασαν να ξηλώσουν τη συρόμενη πόρτα της εξωτερικής περίφραξης για να φθάσουν στα γραφεία της επιχείρησης του 49χρονου Λαρισαίου. Παραβιάζοντας στη συνέχεια την κεντρική είσοδο έφθασαν στα γραφεία, όπου εντόπισαν ένα μαύρο τσαντάκι που περιείχε 10.000 ευρώ αλλά και τρεις σακούλες με κέρματα.

Αν η διάρρηξη της κλινικής σημειώθηκε πριν την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, οι διωκτικές αρχές εστιάζουν την προσοχή τους και στις τελευταίες κλοπές με αφορμή το θράσος των διαρρηκτών.

Όπως τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, όταν άγνωστοι δράστες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ενεχυροδανειστήριο στην καρδιά της Λάρισας, στην Κεντρική πλατεία και στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Μανωλάκη. Το σχέδιο χάλασε η ενεργοποίηση του συναγερμού όταν οι δράστες «μπούκαραν» στο κατάστημα σπάζοντας την τζαμαρία.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι στα μέσα Μαρτίου, κλέφτες «χτύπησαν» οικογενειακή επιχείρηση που εδρεύει στον δρόμο Λάρισας – Συκουρίου, όπου παραβιάζοντας το λουκέτο της πίσω συρόμενης πόρτας έφθασαν στα γραφεία κι έκλεψαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρηματικό ποσό.

Πηγή: newsbeast

Χαρδαλιάς: Χωρίς λαϊκές αγορές για 14 μέρες η Θεσσαλία: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε Τύρναβο, Φάρσαλα, Σοφάδες

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: