Ρεκόρ τηλεθέασης όλων των εποχών στη Γαλλία έκανε το διάγγελμα Μακρόν για τον ιό

File photo: Αγόρι παρακολουθεί τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά το χθεσινοβραδινό του διάγγελμα. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO




To τηλεοπτικό διάγγελμα στο οποίο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ομολόγησε πως υπήρξαν σοβαρά λάθη στην μάχη της χώρας κατά του κορωναϊού χθες το βράδυ, προσέλκυσε 36,7 εκατομμύρια τηλεθεατές – μακράν το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό στην ιστορία της Γαλλίας.

Για να υπάρξει μια σύγκριση για το πόσος κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις μέσω των “κατεστημένων” τηλεοπτικών δικτύων στην διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας, θα πρέπει να πούμε πως ο Μακρόν προσέλκυσε 13 εκατομμύρια Γάλλους περισσότερους απ’ όσους είχαν παρακολουθήσει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου από την Εθνική Γαλλίας το 1998.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν ότι ο Μακρόν απέσπασε το 94% του κοινού όταν εμφανίστηκε σε πέντε κανάλια ταυτόχρονα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας και απολογήθηκε διότι η κυβέρνησή του “δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη” για την κρίση.

Τα 36,7 εκατομμύρια τηλεθεατές ξεπερνούν κατά πολύ και τα 32,3 εκατομμύρια Βρετανών που παρακολούθησαν την Εθνική Αγγλίας τον Ιούλιο του 1966 εναντίον της Εθνικής Γερμανίας και πάλι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Η εφημερίδα Le Figaro για το τηλεοπτικό σποτ με τον Σπύρο Παπαδόπουλο: Συνέβαλε στην πειθαρχία των Ελλήνων

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: