Ψήσιμο αλλά χωρίς συνωστισμό, η ΕΛ.ΑΣ. θα παρεμβαίνει σε συναθροίσεις πιστών, λέει ο Οικονόμου

Εικόνα από το Πάσχα του 2019 που δεν θα πρέπει να δούμε φέτος. Για το καλό όλων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Δεν απαγορεύεται το ψήσιμο, αυτό που απαγορεύεται είναι ο συνωστισμός και οι άσκοπες μετακινήσεις, επανέλαβε ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Οικονόμου ότι το αστυνομικό προσωπικό θα ενεργήσει με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα σε κάθε περίπτωση.

Όπως είπε, είναι ελάχιστοι εκείνοι που παρά τις εκκλήσεις και τις συστάσεις αλλά και τα μέτρα που έχει πάρει η ΕΛ.ΑΣ δεν υπακούν και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Σε περίπτωση συνάθροισης πιστών σε εκκλησίες θα υπάρξει παρέμβαση. Η πλειοψηφία ιερέων και πολιτών, όμως, δείχνει να συμμορφώνεται, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι σε συνεννόηση με τους ιερείς.

Στη συνέχεια έκανε έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα. «Να σεβαστούμε την ιερότητα των ημερών και τη δύσκολη θέση των ιερέων», είπε.

Έκκληση προς τους πολίτες έκανε επίσης και για αλληλοσεβασμό, κυρίως στις πολυκατοικίες, να μην δημιουργήσουν οι κάτοικοι προβλήματα στην ομαλή κοινωνική συμβίωση.

Σημαντικός είναι ο έλεγχος των άσκοπων μετακινήσεων, τόνισε, καθώς αυτό θα συμβάλει στην πιο γρήγορη άρση των μέτρων. «Αν τα πάμε καλά αυτό το τριήμερο θα παίξει σημαντικό ρόλο για να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στην άρση των μέτρων».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Στους 106 οι νεκροί στην Ελλάδα: 76χρονος υπέκυψε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: