Πρόβλεψη σοκ για την Αμερική: Ο Λευκός Οίκος αναμένει μέχρι 240 χιλιάδες θανάτους από τον κορωναϊό

Η Deborah Birx και ο Anthony S. Fauci, που ηγούνται της ομάδας εργασίας του Λευκού Οίκου με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. EPA, Chris Kleponis / POOL




Η ομάδα εργασίας του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του κορωναϊού, παρουσίασε την Τρίτη μια ζοφερή εικόνα για το πού θα μπορούσαν να κατευθύνονται οι Ηνωμένες Πολιτείες τους επόμενους δύο μήνες.

Σκέφτονται ακόμα και παρεμβάσεις όπως η καθολική απομόνωση των ανθρώπων στα σπίτια τους, αν και είναι μία πρόταση που δεν αποδέχθηκε ακόμα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η ομάδα εργασίας του Λευκού Οίκου πρόβλεψε θανάτους στην Αμερική από 100 χιλιάδες έως 240 χιλιάδες. Η αποκάλυψη προκάλεσε νέο σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αριθμός των νεκρών στις Η.Π.Α. αυξήθηκε κατά 865 την Τρίτη, ξεπερνώντας τους 3.873 θανάτους. Οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παγκοσμίως υπερβαίνουν τις 800.000.

Η Deborah Birx και ο Anthony S. Fauci, που ηγούνται της ομάδας εργασίας του Λευκού Οίκου, τόνισαν ότι παρόλο που η πρόβλεψη για θανάτους μέχρι 240 χιλιάδες ήταν πιθανή, ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να αποτρέψουν έναν τόσο μεγάλο αριθμό νεκρών επιβάλλοντας αυστηρά πρωτόκολλα μετριασμού.

Τα μηνύματα μεταξύ του Λευκού Οίκου και του CDC δείχνουν ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συζητούν αν θα προτείνουν να καλύπτονται τα πρόσωπα των πολιτών λόγω της αυξανόμενης απόδειξης ότι οι ασυμπτωματικοί άνθρωποι μπορούν να διαδώσουν τον ιό. Στο τραπέζι του κ. Τραμπ υπάρχει πρόταση για να φορούν όλοι οι Αμερικανοί μάσκες…

Η Αμερική απέναντι σε ασύμμετρη απειλή: 865 θάνατοι μέσα σε μια μέρα, ένας αριθμός χωρίς προηγούμενο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: