Προσπαθούν να “αποκλείσουν” τον Τραμπ από τις ενημερώσεις Τύπου: Οι συνεργάτες του ανησυχούν με τις δηλώσεις του

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου. EPA, Chris Kleponis / POOL




Η συνέντευξη τύπου του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, χθες στο Λευκό Οίκο, έληξε απότομα και …άδοξα καθώς έφυγε χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Στο επιτελείο του κ. Τραμπ επικρατεί μεγάλη ανησυχία μια μέρα μετά από τις προκλητικές δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης, όταν υπέβαλε την αβάσιμη πρόταση για ένεση ασθενών με απολυμαντικά και με …φως για να θεραπεύσει τον κορωναϊό.

Δεν είναι γνωστό αν θα παραστεί στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Στο πρόγραμμα του δεν περιλαμβάνεται η σημερινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους. Αντίθετα συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα του αντιπροέδρου Μάικ Πενς.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χαρακτηρίζουν ψέμα τη νέα δήλωση Τραμπ ότι δήθεν έκανε σαρκαστικά σχόλια και ότι στην πραγματικότητα δεν μιλούσε σοβαρά όταν εισηγήθηκε τη θεραπεία με το απολυμαντικό.

Οι συνεργάτες του φέρονται να πιστεύουν ότι οι δηλώσεις για το απολυμαντικό έκαναν μεγάλη ζημία στις προοπτικές για την επανεκλογή του στην προεδρία.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Με 1.675 (μέχρι τις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος) νέους θανάτους εξαιτίας του νέου κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να μετρούν τους νεκρούς τους, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε ως το μεσημέρι της Παρασκευής (τοπική ώρα) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Τα κρούσματα έφτασαν στα 919.066 και συνεχίζουν την αυξητική πορεία τους.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων που συνδέονται με την ασθένεια ανέρχεται πλέον σε 52.782 στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς.

Αυτός ο αριθμός, ωστόσο, δεν υποδηλώνει ακόμα καμία τάση προς το παρόν, και θα πρέπει να επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες για να επιβεβαιώσει μια πραγματική βελτίωση της κατάστασης στη χώρα. Εντούτοις, ο τελευταίος ημερήσιος απολογισμός παραμένει πολύ υψηλότερος από εκείνους που αναφέρουν άλλες χώρες.

Ο προηγούμενος χαμηλότερος αριθμός θυμάτων που καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες ήταν στις 6 Απριλίου, με 1.150 θανάτους.

Την Πέμπτη, η χώρα κατέγραψε έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς θυμάτων, με περισσότερους από 3.170 νεκρούς σε μια μέρα.

Η χώρα έχει επίσης τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων με βάση τα επίσημα στοιχεία, με περισσότερες από 915.000 από την έναρξη της πανδημίας. Περίπου 96.000 άτομα έχουν αναρρώσει.

Πληροφορίες από Hellas Journal

Κύμα κινεζικών κυβερνοεπιθέσεων στις ΗΠΑ: Θέλουν να κλέψουν ό,τι έρευνα γίνεται για τον κορωναϊό, λένε αξιωματούχοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: