Προς Πανελλαδικές με την ύλη του Μαρτίου: Η μείωση θα είναι σημαντική λέει η Κεραμέως

File Photo. Για σημαντική μείωση της ύλης έκανε λόγο η Υπουργός Παιδείας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος




Με την ύλη που είχε διδαχθεί έως τις 11 Μαρτίου οπότε και αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων, θα εξεταστούν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε αυτή τη λύση έχει καταλήξει η ηγεσία του Υπουργείου σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή» σε σημερινό δημοσίευμά της.

Κατά την ίδια πηγή, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις που θα καθορίζουν επακριβώς την εξεταστέα ύλη.

Οσον αφορά στο εύλογο ερώτημα εάν όλα τα σχολεία είχαν διεκπεραιώσει τον ίδιο όγκο ύλης, φαίνεται ότι  σύμφωνα με την ενδο – ενημέρωση που έχει το υπουργείο με τα σχολεία, στην πλειονότητα αυτών έχει καλυφθεί το ίδιο ποσοστό ύλης.

Τη μείωση της ύλης επιβεβαίωσε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Alpha η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η ύλη γενικώς έχει οριστεί από πέρσι το καλοκαίρι. Τώρα θα υπάρξει κάποια μείωση της ύλης. Θα ανακοινωθεί κάποια περικοπή της ύλης πριν το Πάσχα. Η μείωση της ύλης θα είναι σημαντική και για την ανακούφιση των μαθητών καθώς καταλαβαίνουμε ότι η αγωνία τους είναι μεγάλη .Θα τους προέτρεπα να αξιοποιήσουν τον χρόνο που έχουν μπροστά τους».

Όσον αφορά στις ημερομηνίες των πανελλαδικών η υπουργός ανέφερε: «Δε θέλουμε να ανακοινώσουμε ημερομηνίες και να τις αλλάξουμε. Ακολουθούμε τους ειδικούς. Αυτός ο μήνας είναι ο πιο κρίσιμος και πρέπει να πειθαρχήσουμε. Η καμπύλη πάει καλά. Αν συνεχίσει αυτή η εξαιρετική επίδοση, τότε τα προγνωστικά είναι καλά και γι αυτό σταθερή επιδίωξη μας είναι οι πανελλήνιες να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες. Ποιες είναι αυτές; Τον Ιούνιο. Γύρω στις 10 Ιουνίου ξεκινάνε συνήθως οι πανελλαδικές».

Όσον αφορά την επιστροφή στα σχολεία η κυρία Κεραμέως είπε: Από τις τελικές οδηγίες των ειδικών θα εξαρτηθεί πότε θα μπούμε στα σχολεία. Θα δούμε αν θα χρειαστεί κάποια παράταση του σχολικού έτους ούτως ώστε να καλυφθεί η ύλη. Ακούμε τους ειδικούς, προσαρμοζόμαστε στις οδηγίες τους και με βάση αυτό λαμβάνουμε τις αποφάσεις» ανέφερε η Υπουργός Παιδείας.

Με πληροφορίες από Alpha Tv, Καθημερινή

Χωρίς μεγάφωνα οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας, εντός ναού ο Επιτάφιος, πως θα σημάνουν οι καμπάνες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: