Προκλινικές δοκιμές εμβολίου κατά του κορωναϊού σε εθελοντές ξεκινούν τον Μάϊο στη Ρωσία

File Photo: Όχι σε εφησυχασμό λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Το κρατικό ερευνητικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας της Ρωσίας Vector έχει συγκεντρώσει μια ομάδα εθελοντών ηλικιών από 18 μέχρι 60 χρονών για προκλινικές δοκιμές εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, δήλωσε η ερευνήτρια Νατάλια Ντουμτσένκο.

Όπως μεταδίδει το Ταςς, o Γενικός Διευθυντής του Vector, Ρίνατ Μακσιούτοφ ανέφερε στις αρχές Απριλίου ότι οι προκλινικές δοκιμές θα αρχίσουν αρχές Μαΐου και θα ολοκληρωθούν έως τις 22 Ιουνίου. Το εμβόλιο έχει ήδη δοκιμαστεί σε ζώα.

«Έχουμε συγκεντρώσει μια προκαταρκτική ομάδα εθελοντών, ηλικιών μεταξύ 187 και 60, με επιβεβαιωμένη την καλή τους υγεία. Με άλλα λόγια έχουμε υγιείς εθελοντές χωρίς χρόνιες παθήσεις», είπε η κ. Ντουμτσένκο σε συνέντευξή της στο κέντρο πληροφοριών που παρακολουθεί την κατάσταση σε σχέση με τον νέο κορωνοϊό.

Ανέφερε ότι η πλειοψηφία αυτών των εθελοντών είναι εργαζόμενοι στο Vector, οι οποίοι εμπλέκονται στην ανάπτυξη του εμβολίου και στην αξιολόγηση της ποιότητάς του.

«Πριν τη διαδικασία εμβολιασμού, όχι νωρίτερα από μια εβδομάδα πριν να αρχίσει, θα διενεργηθούν επιπρόσθετες εξετάσεις υγείας για να επιβεβαιωθεί η καλή κατάσταση υγείας τους και η απουσία αντισωμάτων στον ιό», πρόσθεσε η ίδια.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Ταςς
Ρωσία/ΜΟΣΧΑ

Η “απάτη” του Τραμπ με το ανθελονοσιακό φάρμακο: Δεν άλλαξε το παιγνίδι, όπως έλεγε, δεν έχει κανένα όφελος…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: