Πριν τις 27 Απριλίου οι αποφάσεις για την επόμενη μέρα, λέει ο Πέτσας: Ως αύριο οι αποφάσεις για Πάσχα

File photo:Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ




Για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο κ. Πέτσας ανέφερε:

«Έχουμε ξεκινήσει εδώ και ημέρες, κατ΄ εντολή του πρωθυπουργού, να επεξεργαζόμαστε το σενάριο μιας αργής, σταδιακής και μακρόσυρτης αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων. Για όλα αυτά, πριν από τις 27 Απριλίου, οπότε λήγουν οι ισχύοντες περιορισμοί, θα ενημερωθούν οι πολίτες για να ξέρουμε όλοι τι θα συμβεί. Αυτή θα είναι πιο δύσκολη διαδικασία σε σχέση με τον περιορισμό στις μετακινήσεις, καθώς πρέπει να πειστούν κάποιοι ότι πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους μια εβδομάδα παραπάνω σε σχέση με το να κλειστούν όλοι στο σπίτι τους».

Μιλώντας για τις ημέρες του Πάσχα ο κ. Πέτσας επισήμανε: «Ο εχθρός μας είναι ο συνωστισμός, για αυτό δεν θέλουμε τις συγκεντρώσεις ατόμων το Πάσχα».

Αναφορικά με το σενάριο περί απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και το Πάσχα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν μπορεί ούτε να το διαψεύσει ούτε να το επαληθεύσει, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας «πηγαίνουμε μέρα-μέρα, βλέπουμε πως εξελίσσεται η εφαρμογή των μέτρων και αποφασίσουμε ότι χρειάζεται. Σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση σε άλλη περιφέρεια, ισχύει η απαγόρευση από την πρώτη ημέρα που ελήφθησαν τα μέτρα, αλλά επειδή βλέπαμε μια τάση λόγω του Πάσχα, διπλασιάσαμε το πρόστιμο και τονίζουμε τις απαγορεύσεις, για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους φόβους για συγκεντρώσεις πιστών έξω από ναούς τις επόμενες ημέρες και το ενδεχόμενο παρεμβάσεων από την Αστυνομία, ο κ. Πέτσας είπε «Δεν είμαστε αστυνομοκρατούμενο κράτος, βασιζόμαστε στην πειθώ. Δεν μπορεί για τους λίγους παραβατικούς να την πληρώσουμε όλοι».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, το μεγάλο στοίχημα της αστυνομίας, είναι τα κοντινά στην Αττική εξοχικά. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, καθώς έχει στήσει 16 μπλόκα σε κομβικές οδικές αρτηρίες που «βγάζουν» από το κλεινόν άστυ. Αυστηροί έλεγχοι θα σημειώνονται μεταξύ άλλων στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στην Μαρκοπούλου, στη Βάρης – Κορωπίου, στην Σουνίου, στην Πεντέλης προς Νέα Μάκρη κι αλλού.

Υπάρχει εξάλλου σκέψη να επεκταθεί το πρόστιμο των 300€ και η αφαίρεση των πινακίδων που ισχύει για όσους πιάνονται στα διόδια να εγκαταλείπουν την Αττική και γι αυτές τις περιπτώσεις, όσων παραβούν τα μέτρα κι εντός λεκανοπεδίου για τα κοντινά παραθεριστικά κέντρα.

Το βέβαιο είναι ότι το αργότερο μέχρι αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, θα γνωρίζουν οι πολίτες αν τελικά θα υπάρξει καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ή αν θα υπάρξουν άλλα μέτρα. Ολα τα σενάρια έχουν πέσει στο τραπέζι και οι συσκέψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Πολιτική Προστασία και στο Μαξίμου κορυφώνονται.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1 και ethnos.gr

Σιγά-σιγά θα επανέλθουμε στην κανονικότητα, λέει ο Τσιόδρας: Προσεκτικά, σταδιακά και ελεγχόμενα οι λέξεις-κλειδιά…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: