Πολύ σκληρή προειδοποίηση του προέδρου Τραμπ: Έχουμε μπροστά μας “πολύ, πολύ οδυνηρές δύο εβδομάδες”…

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενημερώνει τους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι έχουμε μπροστά μας “πολύ, πολύ οδυνηρές δύο εβδομάδες”, καθώς οι ειδικοί του ιατρικού κλάδου προέβλεπαν τουλάχιστον 100.000 θανάτους Αμερικανών από τον κοροναϊό, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, και άλλα μέσα ενημέρωσης της Αμερικής.

«Θα περάσουμε δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες», επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος, που τα τελευταία εικοσιτετράωρα άφησε κατά μέρος την εκτίμηση πως τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ θα αρθούν σύντομα, για να μην δεχθεί βαρύτερο πλήγμα η αμερικανική οικονομία, προκειμένου «η θεραπεία να μην είναι χειρότερη» από την πανδημία, όπως το είχε θέσει.

Χθες απεναντίας χαρακτήρισε «απολύτως κρίσιμο ο αμερικανικός λαός να τηρήσει τις συστάσεις» των υγειονομικών αρχών «για τις επόμενες 30 ημέρες», κάτι που χαρακτήρισε «ζήτημα ζωής και θανάτου».

Οι κορυφαίοι κυβερνητικοί επιστήμονες που ασχολούνται με τον κοροναϊό εκτιμούσαν την Τρίτη ότι το θανατηφόρο παθογόνο θα μπορούσε να σκοτώσει μεταξύ 100.000 και 240.000 Αμερικανoύς, παρά τα μέτρα “κοινωνικής απομάκρυνσης” (ή κατ’ άλλους αποστασιοποίησης, που έκλεισαν τα σχολεία, απαγόρευσαν μεγάλες συγκεντρώσεις, περιόρισαν ταξίδια και εξανάγκασαν ανθρώπους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο Δρ Anthony S. Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας στον τομέα των λοιμωδών νοσημάτων του αμερικανικού, και η Δρ. Deborah L. Birx, η οποία συντονίζει την αντιμετώπιση του κοροναϊού, έδειξαν ότι η ζοφερή αυτή εικόνα είναι πραγματική, χαρακτηρίζοντας τους υπολογισμούς “πραγματικούς αριθμούς”. Κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να μειώσουμε ακόμη περισσότερο αυτούς τους αριθμούς, δήλωσαν στο Λευκό Οίκο.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού γίνεται ολοένα πιο βαρύς στις ΗΠΑ. Ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε παράλληλα πως τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής αποστασιοποίησης παρατείνονται ως την 30ή Απριλίου.

Ο Τραμπ «αγνόησε τις προειδοποιήσεις» για τον νέο κορωναϊό τονίζει ο Ομπάμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: