Ποιος θυμάται πια τους αδικοχαμένους νεκρούς του Βιετνάμ; Η Αμερική ενώπιον μίας μεγάλης ανθρώπινης τραγωδίας

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τη θυγατέρα του Ιβάνκα, στο Λευκό Οίκο. EPA, Al Drago / POOL




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Το αναμέναμε, αλλά άλλο η πρόβλεψη και η υπόθεση, και άλλο η πραγματικότητα. Άλλο πράγμα τελικά η αλήθεια. Οι αριθμοί προκαλούν σοκ. Συγκλονίζουν πιο πολύ και όσα έρχονται.

Η Αμερική, λοιπόν, ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο κρούσματα. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς έφτασαν τα 1,012,519. Οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 58 χιλιάδες. Για την ακρίβεια η Αμερική θρηνεί 58.356 νεκρούς.

Οι προβλέψεις για τον τελικό αριθμό αλλάζουν συνέχεια και είναι καταθλιπτικές. Αυτή τη στιγμή μιλούν για 74 χιλιάδες θανάτους μέχρι τις 4 Αυγούστου. Με τα σημερινά δεδομένα μπορεί και να φτάσουν στις 100 χιλιάδες. Για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι μεγάλη …επιτυχία! Επειδή, κάποιοι «ανόητοι» του είπαν ότι η αρχική πρόβλεψη ομιλούσε για 2.2 εκατομμύρια θανάτους.

Βεβαίως, αυτοί οι …ανόητοι αυτό τον αριθμό του έδωσαν. Όμως, δεν τον ξύπνησε και του πήρε ένα δίμηνο για να αντιδράσει. Και τώρα θα έχει να λέει ότι …γλίτωσε τους Αμερικανούς. Επειδή δήθεν δεν χάθηκαν 2.2 εκατ. Αλλά μόνο 100 χιλιάδες.

  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες έσπασαν χθες ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ, που κτύπησε τη ψυχολογία των πολιτών. Ο αριθμός των νεκρών -μέσα σε δύο μήνες- από τον κορωναϊό, ξεπέρασε τους θανάτους των Αμερικανών στρατιωτών στο Βιετνάμ.
  • Εκεί έχασαν τις ζωές τους σε ένα πόλεμο που διάρκεσε δύο δεκαετίες.
  • Εδώ χάθηκαν περισσότεροι μέσα σε 60 μέρες! Σίγουρα δεν μπορεί να είναι υπερήφανος ο Πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες ενώπιον των δημοσιογράφων, μαζί με την αγαπημένη του θυγατέρα, Ιβάνκα, η οποία το τελευταίο διάστημα ήταν «εξαφανισμένη».

Παρουσιάστηκε και πάλι …θριαμβευτής. Ανακοίνωσε τι κάνει (μάλλον τι ΔΕΝ κάνει έπρεπε να πει) για τον αμερικανικό λαό. Και όπως πάντα, ισχυρίστηκε ότι όλα τα έκανε σωστά.

Η χθεσινοβραδινή αναφορά του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, δημιούργησε αναστάτωση, όπως αναμενόταν. Τα μέσα ενημέρωσης προετοίμασαν τους Αμερικανούς για τη νέα πραγματικότητα, ότι οι νεκροί από τον κορωναϊό θα είναι περισσότεροι από τους αδικοχαμένους στο Βιετνάμ.

Η Αμερική έχει σπάσει όλα τα αρνητικά ρεκόρ. Και ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση θα φτάσει μέχρι τις αρχές Αυγούστου, να σπάσει και το αρνητικό ρεκόρ των νεκρών σε ποσοστό κατοίκων. Τώρα προηγείται η Ισπανία.

Στο Βιετνάμ χάθηκαν 58.220 Αμερικανοί, σε ένα πόλεμο που ήταν καταδικασμένος από την αρχή να κατλήξει σε μία ντροπιαστική ήττα. Έστειλαν τα Αμερικανόπουλα σε ένα ασυνήθιστο γι’ αυτούς άγριο τοπίο, όπως τα αρνιά στη σφαγή. Πλήρωσε βαρύτατο τίμημα η Αμερική. Τώρα πληρώνει ακόμα πιο βαρύ, διότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν έδρασε γρήγορα, πιστεύοντας ότι ο κορωναϊός ήταν μία …γρίπη, που θα έρθει και θα φύγει. Θα χαθούν λίγοι άνθρωποι, υπέθεσε, και το θέμα θα ξεχαστεί. Άλλωστε, εκλογές έχουμε στην Αμερική, το ενδιαφέρον του ήταν μόνο προσωπικό. Πως θα κερδίσει ακόμα μία προεδρική θητεία…

Έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και πάνω από 58 χιλιάδες Αμερικανοί, ανάμεσά τους και ομογενείς μας, έχασαν τις ζωές τους, διότι η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Το γνωρίζαμε βέβαια, αλλά το διαπιστώσαμε με τραγικό τρόπο ακόμα μία φορά.

  • Για να πω και την «αμαρτία» μου: Με εντυπωσιάζει αρνητικά και η απουσία των ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος. Περιορίζονται μόνο σε κριτική και δεν έχουν προτάσεις. Το θέμα είναι εθνικό. Έπρεπε να σπεύσουν και να δώσουν βοήθεια στον ερασιτέχνη Ντόναλντ Τραμπ, και όχι να προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Πρόκειται για πόλεμο και ο εχθρός, όπως σωστά το απέδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, είναι αόρατος.

Δεν συμφωνώ, λοιπόν, με τη γενικότερη στάση των Δημοκρατικών. Στις κρίσεις οι χώρες ενώνονται. Θα έλεγα ότι στην Ελλάδα το καταφέραμε, αν και έγιναν και λίγες ακρότητες, αναμενόμενες για το ελληνικό ταμπεραμέντο.

Κατά τα άλλα, έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της κυβέρνησης της Κίνας, με αφορμή τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου ότι η Αμερική σκέφτεται να απαιτήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις από το Πεκίνο.

Ο κ. Τραμπ πιστεύει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πληρώσει η Κίνα για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε τις υπόλοιπες χώρες και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την επιδημία του κορωναϊού. Διεξάγεται έρευνα αυτή τη στιγμή και βάση των αποτελεσμάτων θα αποφασιστεί και το ποσό που θα απαιτήσει η Ουάσιγκτον.

Στο θέμα αυτό, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν έχει άδικο, αν και στην αρχή αθώωσε τους Κινέζους, αφιερώνοντας πολύ καλά λόγια για τον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας. Είναι και αυτός φίλος του, όπως ανέφερε πολλές φορές. Έχει δίκιο, λοιπόν, να φωνάζει διότι μέχρι στιγμής το κόστος για την Αμερική είναι ασύλληπτο. Στο τέλος θα είναι μερικά τρισεκατομμύρια δολάρια. Αλλά το χειρότερο είναι η απώλεια χιλιάδων ζωών…

Το θέμα της Κίνας είναι και πολιτικό καθώς οι Αμερικανοί πολίτες στην πλειοψηφία τους είναι πεπεισμένοι ότι το Πεκίνο ευθύνεται για την τραγωδία που βιώνουν όλοι οι λαοί σε όλο τον πλανήτη. Οπότε είναι και ένα θέμα, στο οποίο ο κ. Τραμπ αναμένεται να εστιαστεί ενόψει των εκλογών, οι οποίες -όπως είπε- δεν αναβάλλονται, αλλά θα διεξαχθούν το Νοέμβριο, κανονικά όπως προβλέπεται από το αμερικανικό σύνταγμα.

  • Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι η υπόθεση του κορωναϊού μπορεί να μην οφείλεται μόνο στην ανικανότητα, εννοεί των Κινέζων. Έδωσε έτσι πάλι ώθηση στις θεωρίες συνωμοσίας. Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Κίνα έχουν δικτατορία, οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή όλη την αλήθεια.

Οι Αμερικανοί έχουν διακινήσει εδώ και καιρό τη θεωρία ότι ο νέος κορωναϊός «ξέφυγε» λόγω ατυχήματος από εργαστήριο ιολογικής έρευνας στην πόλη Ουχάν. Ανεπίσημα συντηρείται και η άλλη θεωρία, ότι μπορεί και να έγινε επίτηδες.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», είπε ο κ. Τραμπ, «τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν εξαιτίας μιας ανικανότητας, ή πιθανόν κάποιου άλλου πράγματος, ενώ προσπαθούσαν να προστατεύσουν τον κόσμο».

Η Κίνα διαψεύδει σε όλους τους τόνους ότι έχει ευθύνη για τη διασπορά του ιού σε όλο τον κόσμο, χωρίς να δικαιολογεί την αρχική της στάση, όταν δεν ενημέρωσε κανένα για την επιδημία. Χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι στην Κίνα …«δεν τρέχει τίποτα», ενώ σε όλο τον κόσμο τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε. Πεθαίνουν άνθρωποι καθημερινά και οι Κινέζοι …χτενίζονται!.

Ναι, το Πεκίνο πρέπει να πληρώσει. Η Αμερική και όλος ο κόσμος βιώνουν μία συνεχιζόμενη τραγωδία, επειδή -όπως υπονόησε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο- η Κίνα φέρθηκε σκάρτα απέναντι στους λαούς του κόσμου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Αρκετά με μερικά κανάλια: Μέσω των τουρκικών σειρών ο Ερντογάν περνά την προπαγάνδα του στον ελληνικό λαό…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: