Πέθανε η Ελένη Κιούμπιτ: Ιδρυτικό μέλος της Βρετανικής Επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

File photo: Τα γλυπτά του Παρθενώνα. ΚΥΠΕ.
Έφυγε από τη ζωή μετά από μακρόχρονη ασθένεια η Ελένη Κιούμπιτ, ιδρυτικό μέλος και επί χρόνια γενική γραμματέας της Βρετανικής Επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ήταν η Ελληνίδα σύζυγος του εκλιπόντος πρωτεργάτη της εκστρατείας, διακεκριμένου Βρετανού αρχιτέκτονα Τζέιμς Κιούμπιτ.

Η Ελένη Κιούμπιτ γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και έζησε στο Λονδίνο. Με την ιδιότητα της παραγωγού εργάστηκε στον κινηματογράφο σε ταινίες, μεταξύ των οποίων «The War That Never Ends» (1991) του Τζακ Γκολντ και το «Sympathy for the Devil» (1968)του Ζαν Λυκ Γκοντάρ.

Συλλυπητήρια τέως ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλου προς την πρόεδρο της Βρετανικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε προς την πρόεδρο της Βρετανικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα κ. Janet Suzman τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο της Ελένης Cubitt. Επιπλέον, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του για την απαράμιλλη συνεισφορά, τόσο της Ελένης Cubitt όσο και του αείμνηστου συζύγου της και διακεκριμένου Βρετανού αρχιτέκτονα James Cubitt, στον αδιάλειπτο δίκαιο αγώνα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Με την πρόσθετη επισήμανση ότι ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, αλλά και την υπεράσπιση του κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα
Νατ.Δ

Η μοναδική Αγνή Μπάλτσα στο ρόλο της Κλυταιμνήστρας: Η “Ηλέκτρα” στη διαδικτυακή σκηνή του Μεγάρου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal