Πέντε οι Κύπριοι της Μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωναϊό

File Photo: Πλησιάζει τα 200.000 κρούσματα η πολιτεία της Νέας Υόρκης (195.655), με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τις 10.000 (10.056). ΚΥΠΕ




Ακόμη τρεις Κύπριοι που διαμένουν στην Νέα Υόρκη στη Νέα Υόρκη έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό για τη Μητροπολιτική Νέας Υόρκη σε 5.

Ο Στέλιος Κέρβερος, γεννημένος στα Λεύκαρα, στις 19 Μαΐου του 1951, ο επίσης γεννημένος στα Λεύκαρα Γλαύκος Σώσειλος, 81 ετών και ο 88χρονος Κυριάκος Παπασεραφείμ. Την Παρασκευή είχε χάσει τη ζωή του ο 68χρονος Πέτρος Αντωνίου από την Αυγόρου, που διέμενε στη Νέα Ιερσέη και στις 5 Απριλίου ο Παναγιώτης Παναγιώτη από την Καλλέπεια.

Στις ΗΠΑ ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 587 χιλιάδες και οι θάνατοι 23.644. Σε υψηλά επίπεδα τα άτομα με σοβαρά κρίσιμη κατάσταση (12.772). Πλησιάζει τα 200.000 κρούσματα η πολιτεία της Νέας Υόρκης (195.655), με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τις 10.000 (10.056). Ακολουθεί η γειτονική Νέα Ιερσέη (64.584 κρούσματα και 2.443 θανάτους), τρίτη σε κρούσματα η Μασαχουσέτη (27.000) και τέταρτο το Μίσιγκαν (25.635), αλλά με 1.602 θανάτους, διπλάσιους από τη Μασαχουσέτη.

Τόσο ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Αντονι Φάουτσι, όσο κι ο διευθυντής του CDC Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, υποστήριξαν ότι οι ΗΠΑ πλησιάζουν στην κορύφωση της πανδημίας, με τον Δρα Φάουτσι να υποχρεώνεται στην συνέντευξη Τύπου, παρουσία του προέδρου Τραμπ, να υποστηρίζει ότι η δήλωσή του για τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν νωρίτερα δεν εμπεριείχε κριτική στις αποφάσεις του προέδρου. Μετά τη δήλωση αυτή, ο πρόεδρος Τραμπ παρουσίασε βίντεο με τις διάφορες δηλώσεις του, προκαλώντας σειρά ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους, για τον προεκλογικό του χαρακτήρα, που δεν συνάδει με τις ενημερώσεις του Λευκού Οίκου.

Μεγάλη συζήτηση έγινε και για το ποιος έχει τη δικαιοδοσία να επαναλειτουργήσει την οικονομία, με αφορμή την κοινή προσέγγιση των κυβερνητών των 6 βορειοανατολικών πολιτειών (Νέα Υόρκη, Νέα Ιερσέη, Κονέκτικτα, Ρόουντ Άιλαντ, Πενσυλβάνια και Ντέλαγουερ).

Ο πρόεδρος Τραμπ ισχυρίστηκε ότι έχει την απόλυτη εξουσία για το πότε και πως θα ελαττωθούν οι περιορισμοί που έχουν τεθεί να την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Όταν κάποιος είναι πρόεδρος των ΗΠΑ έχει απόλυτη εξουσία κι οι κυβερνήτες το γνωρίζουν», είπε.

Στη χθεσινή σύσκεψη, οι 6 κυβερνήτες αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία 18μελή ομάδα έκτακτης, απαρτιζόμενη από τους προσωπάρχες τους, τους επικεφαλής των τμημάτων υγείας και οικονομικής ανάπτυξης των πολιτειών, με στόχο την σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα, το συντομότερο δυνατόν.
«Όλοι ανυπομονούν να επιστρέψουν στις εργασίες τους», είπε ο κυβερνήτης Κουόμο.

ΚΥΠΕ / Αποστόλης Ζουπανιώτης
Νέα Υόρκη / ΗΠΑ

Πάνω από 580 χιλιάδες τα κρούσματα στην Αμερική: 1.509 θάνατοι το προηγούμενο 24ωρο, που είναι ένα “θετικό” νέο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: