Πατέρας ο Τζόνσον εν μέσω κορωναϊού: Η αρραβωνιαστικιά του γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι

File Photo: Ο Βρετανός πρωθυπουργός με τη μνηστή του. EPA, FACUNDO ARRIZABALAGA




H μνηστή του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, η Κάρι Σίμοντς, γέννησε σήμερα “ένα υγιές αγόρι” σε ένα νοσοκομείο του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ζευγαριού.

Η είδηση προκάλεσε έκπληξη καθώς η 32χρονη Σίμοντς επρόκειτο να γεννήσει έπειτα από αρκετές εβδομάδες, αλλά φέρεται ότι “είναι πολύ καλά”.

Η γέννηση του βρέφους έρχεται μερικές μόλις ημέρες μετά την επιστροφή του 55χρονου Μπόρις Τζόνσον στα καθήκοντά του έπειτα από την νοσηλεία του με κορονοϊό και έχοντας μάλιστα περάσει τρεις ημέρες σε ΜΕΘ.

“Ο πρωθυπουργός και η κα Σίμοντς είναι ενθουσιασμένοι ανακοινώνοντας την γέννηση ενός υγιούς αγοριού σε ένα νοσοκομείο του Λονδίνου νωρίτερα σήμερα το πρωί”, είπε ο εκπρόσωπος και σημείωσε ότι “μητέρα και γιός χαίρουν άκρας υγείας”.

“Ο πρωθυπουργός και η κα Σίμοντς θέλουν να ευχαριστήσουν το υπέροχο προσωπικό του μαιευτηρίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS)”, τόνισε ο εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση δικαιολογεί γιατί αξιωματούχοι της Ντάουνινγκ Στριτ δίσταζαν να επιβεβαιώσουν αν ο Τζόνσον θα εμφανιζόταν στην εβδομαδαία συνεδρίαση του κοινοβουλίου για τις ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος τον αντικατέστησε τις ημέρες της νοσηλείας του, αναμένεται να πάρει την θέση του πρωθυπουργού στην διαδικασία στο κοινοβούλιο αργότερα σήμερα.

Ο Τζόνσον θεωρείται ότι έχει τουλάχιστον πέντε ακόμη παιδιά, περιλαμβανομένων τεσσάρων με την δεύτερη σύζυγό του Μαρίνα Γουίλερ με την οποία χώρισαν το 2018.

Ξεκίνησε να εμφανίζεται δημοσίως στο πλευρό της Σίμοντς, μιας πρώην επικεφαλής επικοινωνίας του Συντηρητικού Κόμματος, στις αρχές του 2019.

Τον Φεβρουάριο ανακοίνωσαν ότι θα παντρεύονταν και ότι “στις αρχές του καλοκαιριού” περιμένουν το πρώτο τους παιδί.

Στη σελίδα της στο Instagram η Σίμοντς αποκάλυψε ότι στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού αρραβωνιάστηκαν.

Η Σίμοντς είχε μετακομίσει από το διαμέρισμα της Ντάουνινγκ Στριτ όταν ο πρωθυπουργός αρρώστησε αλλά αργότερα ανέφερε ότι είχε και η ίδια συμπτώματα του κορονοϊού. Ανέρρωσε στο σπίτι.

Έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ ως “Πρώτη Σύντροφος” απέχοντας αρκετά από την προεκλογική εκστρατεία τον περασμένο Δεκέμβριο κατά την οποία ο Τζόνσον εξασφάλισε το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα των Τόρις μετά την περιόδο του 80′.

Δραστήρια ακτιβίστρια για το περιβάλλον η Σίμοντς εργάστηκε σε μια φιλανθρωπική οργάνωση για την διάσωση των ωκεανών όταν εγκατέλειψε την θέση της στο κόμμα.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Οι 5.500 χιλιάδες θάνατοι σε οίκους ευγηρίας στοιχειώνουν τώρα τον Τζόνσον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: