Ολοκληρώνονται οι δοκιμές εμβολίου για τον κορωναϊό σε ζώα: Τον Ιούνιο σε ανθρώπους, λέει η Ρωσία

File photo: κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik-V κατά του κορωναϊού. EPA, Sebastiao Moreira




Οι δοκιμές σε ζώα ενός πρωτότυπου εμβολίου για τον νέο κορωναϊό αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Απριλίου και οι δοκιμές σε ανθρώπους θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Κρατικού Ερευνητικού Κέντρου Ιολογίας και της Βιοτεχνολογίας στην περιοχή Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας Rinat Maksyutov.

  • Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ο Maksyutov που μιλούσε σε ντοκιμαντέρ στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 είπε ότι οι δοκιμές σε ποντίκια και νυφίτσες έχουν τελειώσει και οι δοκιμές σε κατώτερα πρωτεύοντα πρόκειται να αρχίσουν.

“Σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε τις δοκιμές σε ζώα στα τέλη Απριλίου και τότε θα προχωρήσουμε σε προκλινική έρευνα που περιλαμβάνει ανθρώπους και οι ανθρώπινες δοκιμές θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο”, πρόσθεσε ο Maksyutov.

Σημείωσε ότι δουλεύουν σε 26 παραλλαγές του εμβολίου. Οι καλύτερες θα φτάσουν στο προκλινικό ερευνητικό στάδιο και μετά από αυτό, αν το Υπουργείο Υγείας δώσει άδεια, θα αρχίσουν οι δοκιμές σε ανθρώπους.

Η επικεφαλής του ρωσικού παρατηρητηρίου για τους καταναλωτές Άννα Πόποβα, με τη σειρά της, τόνισε ότι “είναι ένα αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο στάδιο”. “Υπάρχει μια επιλογή για δοκιμές σε εθελοντές αλλά προς το παρόν, εργαζόμαστε με τον παραδοσιακό τρόπο”, είπε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Tass
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η Γερμανία δεν μπλοκάρει παραγγελίες προς την Ελλάδα, λέει Έλληνας γιατρός στη Βόννη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: