Ο Τζόνσον κατέρρευσε μέσα σε 120 λεπτά: Ηταν χλωμός και του κοβόταν η ανάσα, αλλά το έπαιζε… Τσώρτσιλ ως τελευταία στιγμή

To νοσοκομείο Σεν Τόμας του Λονδίνου.EPA/ANDY RAIN




Eως τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας ο Μπόρις Τζόνσον διοικούσε κανονικά τη Βρετανία.

Εκείνη ακριβώς την ώρα, η  Downing Street επέμενε ότι ο Τζόνσον ηγείτο της βρετανικής απάντησης στον κορωναϊό παρότι στην πρωινή σύσκεψη για την διαχείριση της κρίσης είχε προεδρεύσει ο ΥΠΕΞ Dominic Raab, πρώτος τη τάξει υπουργός στη βρετανική κυβερνητική ιεραρχία.

Ωστόσο μέσα στα επόμενα 120 λεπτά η κατάσταση της υγείας του Τζόνσον επιδεινώθηκε απότομα και δραματικά.

Η επιδεινούμενη εικόνα της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού είχε γίνει εμφανής ήδη από την τηλεδιάσκεψη της Κυριακής.

Όσοι συμμετείχαν σε αυτή είδαν έναν Τζόνσον χλωμό και έντονα πιεσμένο, ενώ κάποιοι παρατήρησαν ότι ενόσω μιλούσε η αναπνοή του κοβόταν, σημειώνει η Daily Mail.

Αυτές οι αναπνευστικές δυσκολίες ανάγκασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ιατρούς του Τζόνσον να του χορηγήσουν τέσσερα λίτρα οξυγόνου και να τους οδηγήσουν στην απόφαση να τον μεταφέρουν άρον – άρον στην Εντατική Μονάδα θεραπείας του νοσοκομείου Σεν Τόμας.

Κυβερνητική πηγή αναφέρει: «Τα συμπτώματά του ήταν επίμονα. Πολύ απλά, η κατάστασή του δεν βελτιωνόταν. Στην πραγματικότητα χειροτέρευε».

Υπάρχει όμως και μία ακόμη διάσταση που ίσως ρίχνει φως στην εσπευσμένη διακομιδή του Τζόνσον στο νοσοκομείο.

Η διάθεσή του να το… παίξει Τσώρτσιλ.

Αποφασισμένος να μιμηθεί το τσαγανό του πολιτικού του ήρωα Ουίνστον Τσώρτσιλ , σημειώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές, ο Τζόνσον ηρνείτο να δεχθεί τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Πηγή μάλιστα είπε επί του συγκεκριμένου: «Μην υποτιμάτε την «μάτσο» φύση του πολιτικού κατεστημένου της βρετανικής. ΟΙ Μπόρις δεν ήθελε να δείξει αδύναμος…».

Τελικά, υπέκυψε στις συμβουλές των γιατρών του και πήγε στο Σεν Τόμας συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακές του.

Καμία αλλαγή στην κατάστασή του

Το πρωί της Τρίτης δύο πηγές προσκείμενες στον βρετανό πρωθυπουργό σημείωναν ότι «Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον»

Στον Τζόνσον παρασχέθηκε οξυγόνο χθες, Δευτέρα, και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου στο κεντρικό Λονδίνο, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από επιδείνωση της κατάστασής του.

Με πληροφορίες από Daily Mail, ΑΠΕ – ΜΠΕ

“Ο Πρωθυπουργός στην εντατική”: Κυριαρχεί στα βρετανικά πρωτοσέλιδα η εισαγωγή του Μπόρις στην εντατική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: