Ο Πρόεδρος Τραμπ τηλεφώνησε στον Βαρθολομαίο: Του εξέφρασε θερμότατες ευχές για την εορτή της Αναστάσεως

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου. Φωτογραφία Οικουμενικό Πατριαρχείο




Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε λίγο μετά τις 21:00 μ.μ. την Κυριακή του Πάσχα, ο Προέδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε και στον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο προκειμένου να εκφράσει τις θερμότερες ευχές του για την εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου και του Αγίου Πάσχα, στον ίδιο και στους Ορθοδόξους υπό τη δικαιοδοσία του.

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον κ.Πρόεδρο για την πρωτοβουλία του να εκφράσει τηλεφωνικώς τις ευχές του, αλλά και για το γενικότερο ενδιαφέρον της χώρας του για τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τον ευχαρίστησε επίσης για το ενδιαφέρον του και προς την Ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής, υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, και το ποίμνιό της.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ηγέτες ήταν προγραμματισμένο να συναντηθούν τον προσεχή Μάιο, αλλά, ωστόσο, λόγω της πανδημίας η επίσκεψη του Παναγιωτάτου στην Αμερική αναβλήθηκε για το επόμενο έτος.

Πληροφορίες από:
ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριάς μας Αριάνας Φερεντίνου
Κωνσταντινούπολη, Turkey

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση στο Φανάρι: Το μήνυμα Βαρθολομαίου στους νέους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: