Ο γύρος του θανάτου συνεχίζεται: Ο κορωναϊός χτυπά Βέλγιο, Ελβετία, Ρωσία, Αρμενία, Ινδία, Καζακστάν, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Ινδονησία

Ινδοί εργαζόμενοι κοντά στο Chandni Mahal του Νέου Δελχί με τα κατάλληλα προστατευτικά μέσα τοποθετούν σήμερα κάμερες στο πλαίσιο των μέτρων για την παρακολούθηση όσων έχουν αποφασιστεί για την πανδημία. EPA/STR




Συνολικά 1341 νέα κρούσματα του COVID19 κατεγράφησαν στο Βέλγιο της τελευταίες 24 ώρες, μετά τη διεξαγωγή 5515 σχετικών τεστ, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 28080 στο σύνολο, ανακοίνωσαν οι αρχές. Τα τεστ που διεξάγονται αυξάνονται μέρα με τη μέρα, όπως ο αριθμός των περιπτώσεων που εντοπίζονται δεν διακυμαίνεται σημαντικά.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των ασθενών που μεταφέρονται σε νοσοκομεία, μειώνεται. Τις τελευταίες 24 ώρες σε νοσοκομεία διακομίστηκαν 421 άτομα, ενώ 418 πήραν εξιτήριο και έχουν θεραπευθεί. Συνολικά στα νοσοκομεία βρίσκονται 5635 άτομα στο σύνολο, 25 παραπάνω από χθες, ενώ 5986 έχουν πάρει συνολικά εξιτήριο.

Στα θετικά καταγράφεται ότι ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώνεται κατά 16 από χθες ως σήμερα, ενώ σε ΜΕΘ παραμένουν 1262 άτομα στο σύνολο. Σε αναπνευστική υποστήριξη βρίσκονται 12 λιγότεροι από ότι χθες, 981 στο σύνολο.

Τέλος καταγράφονται 327 νέοι θάνατοι (3346 στο σύνολο) εκ των οποίων οι 219 σε γηροκομεία και οι 106 σε νοσοκομεία.

  • Ελβετία: Στους 831 οι θάνατοι, με τα θετικά τεστ στα 24.900

Η κυβέρνηση της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 αυξήθηκε στους 831, ενώ τα θετικά τεστ έφτασαν στα 24.900.

  • Ινδία: Παράταση εφαρμογής των μέτρων αποκλεισμού

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι αποφάσισε την παράταση της εφαρμογής των μέτρων αποκλεισμού, κατά της εξάπλωσης της COVID-19, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Αρβίντ Κετζριβάλ στην πολιτεία του Δελχί.
Ωστόσο, δε γνωστοποιήθηκε η ακριβής χρονική παράταση εφαρμογής των μέτρων.
Νωρίτερα, είχε προηγηθεί μία τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Ινδού πρωθυπουργού και αρκετών υπουργών.

  • Ρωσία: Οι αρχές ανακοίνωσαν 1.667 νέα κρούσματα

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 1.667 νέα κρούσματα του κορονοϊού με τον συνολικό τους αριθμό να φθάνει τα 13.584.
Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19 στη χώρα αυξήθηκε κατά 12 στους 106, σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

  • Αρμενία:Παράταση της εφαρμογής των μέτρων έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες

Αρμενία παρατείνει για άλλες 30 ημέρες την εφαρμογή των μέτρων έκτακτης ανάγκης που ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα, κατά της εξάπλωσης της COVID-19 που έχει μολύνει περίπου 1.000 ανθρώπους.
Κλειστά παραμένουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ έχει διακοπεί η μετακίνηση με τα δημόσια μέσα μεταφοράς.
Επίσης, έχει απαγορευτεί η είσοδος των ξένων πολιτών στη χώρα.

  • Καζακστάν: Δέκα εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στο γιγαντιαίο πεδίο πετρελαϊκών γεωτρήσεων Τενγκίζ

Δέκα άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στη μόλυνση από την COVID-19, σε μία από τις εγκαταστάσεις διαμονής εργατών που βρίσκεται κοντά στο γιγαντιαίο πεδίο πετρελαϊκών γεωτρήσεων Τενγκίζ στο Καζακστάν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Ωστόσο, η πετρελαϊκή κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Chevron που δραστηριοποιείται στο αναφερόμενο πεδίο, δε στάθηκε δυνατό να σχολιάσει άμεσα την παραπάνω εξέλιξη.

  • Μαλαισία: 184 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά και 3 νέοι θάνατοι

Οι υγειονομικές αρχές της Μαλαισίας ανέφεραν σήμερα 184 επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό στα 4.530 περιστατικά.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών που επιβεβαιώνονται σε χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Τα στοιχεία αναφέρουν επίσης, 3 νέους θανάτους, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων από το ξέσπασμα της πανδημίας στους 73.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, ποσοστό 44% των επιβεβαιωμένων περιστατικών έχει ιαθεί.

  • Φιλιππίνες: 26 νέοι θάνατοι, 233 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης

Οι Φιλιππίνες ανέφεραν 26 νέους θανάτους και 233 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19.

  • Ινδονησία: 330 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 21 ακόμη θάνατοι

Η Ινδονησία ανακοίνωσε σήμερα 330 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό στα 3.842, σύμφωνα με τον Αχμάντ Γιουράντο, αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας.
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 21 θάνατοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων σε 327, όπως δήλωσε ο Γιουράντο στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters-Sputnik μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ – ΚΥΠΕ / Αθανάσιος Αθανασίoυ / Ν.Χ. / ΤΦ

Γενεύη, Ελβετία / Μόσχα, Ρωσία / Νέο Δελχί, Ινδία / Γερεβάν, Αρμενία / Αλμάτι, Καζακστάν / Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία / Μανίλα, Φιλιππίνες / Τζακάρτα, Ινδονησία

Στους 16.353 οι νεκροί από τον κορωναϊό, στα 161.852 τα περιστατικά μόλυνσης στην Ισπανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: