Ο Ερντογάν διεξάγει βιολογικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας: Τον “πόνεσε” ο Έβρος, λέει ο Μάζης

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Πηγή: Τουρκική Προεδρία




Μεγάλο θα είναι το πλήγμα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την τουρκική οικονομία η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωπολιτικής, Ιωάννη Μάζη.

“Ο Ερντογάν προσπαθεί να αποφύγει το ΔΝΤ, με προσωπικές συνεννοήσεις με τον πρόεδρο Τραμπ, για να εξασφαλίσει ιδιωτικά δάνεια από αμερικανικές τράπεζες και καλύτερους όρους.

Δεν θέλει να φανεί ότι προσφεύγει στο ΔΝΤ για να μπορεί να κάνει πιεστικές κινήσεις. Ωστόσο, στην περίπτωση της Ελλάδας δεν τα κατάφερε, κάτι που όπως φαίνεται τον έχει ενοχλήσει.

Τον έχει «πονέσει» πολύ τόσο ο Έβρος, όσο και το Αιγαίο”, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μάζης.

Η συνεργασία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με την κυπριακή κυβέρνηση για την καταγγελία της Τουρκίας στην ΕΕ την Τρίτη, ώστε να ληφθούν επιτέλους σοβαρά μέτρα, ήταν μια ορθή κατεύθυνση κατά τον καθηγητή.

  • «Ο Ερντογάν διεξάγει βιολογικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας.» Κάτι τέτοιο, απαγορεύεται δια ροπάλου από τη διεθνή νομοθεσία πρέπει η Ελλάδα κάποια στιγμή να προσφύγει σε διεθνές δικαστήριο, υποστηρίζει ο κ. Μάζης.

Σχετικά με τις δραστηριότητες του Τούρκου προέδρου στη Λιβύη, ο κ. Μάζης επεσήμανε ότι ο Ερντογάν συνεχίζει να σπάει τα εμπάργκο και να μεταφέρει όπλα, καθώς μέχρι στιγμής δέχεται μόνο γαλλικές πιέσεις. Έχει στόχο την προβολή ισχύος στη Λιβύη και θα του αρκέσει ακόμη και μια διχοτόμηση της χώρας, καθώς έτσι θα μπορεί να ελέγχει το δυτικό της μέρος.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον καθηγητή, ότι θα προσπαθήσει να επικυρώσει το τουρκολιβυκό σύμφωνο.

«Πρέπει να μην αρκεστούμε στην επιστολή διαμαρτυρίας στον ΟΗΕ», αλλά« να προβάλλουμε δικές μας συντεταγμένες» διαφορετικά θα έχουμε οδυνηρά τετελεσμένα, τόνισε ο κ. Μάζης.

Με πληροφορίες από skai.gr

Αρνητικοί στον κορωναϊό και οι 177 κάτοικοι του Κρανιδίου που υποβλήθηκαν στο τεστ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: