Ο Επίτροπος Προεδρίας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία της Διασποράς

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τους Προέδρους των οργανώσεων των αποδήμων ΠΟΜΑΚ, ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ, καθώς και με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών Ηνωμένου Βασιλείου, Η.Π.Α., Αυστραλίας, Αφρικής, Ελλάδας, Καναδά και Γαλλίας. Photo: ΚΥΠΕ




Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τους Προέδρους των οργανώσεων των αποδήμων μας ΠΟΜΑΚ, ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ με επίκεντρο την πανδημία του κορωναϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Ηνωμένου Βασιλείου, Η.Π.Α., Αυστραλίας, Αφρικής, Ελλάδας, Καναδά και Γαλλίας.

Κατά τη τηλεδιάσκεψη, προτεραιότητα δόθηκε στα θέματα που άπτονται της παγκόσμιας πανδημίας του κορωναϊού σε σχέση με τους αποδήμους μας.

Σχετικά, ο Επίτροπος ενημέρωσε την ηγεσία της Διασποράς μας για τα μέτρα που έχει λάβει η Κύπρος με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξουδετέρωση του κινδύνου εξάπλωσης της.

Ο Επίτροπος υπογράμμισε ιδιαίτερα τη μεγάλη συμβολή των επαγγελματιών υγείας και των νοσηλευτικών μας μονάδων, αλλά και τις θυσίες, στις οποίες υποβάλλεται παράλληλα ο λαός μας εφαρμόζοντας τις οδηγίες της Κυβέρνησης.

Με τα διάφορα μέτρα και την παρακολούθηση της εφαρμογής τους από τους ειδικούς, έχουμε σημαντικούς λόγους να αισιοδοξούμε ότι δεν θα αργήσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να επανέλθουμε στην ομαλότητα, τόνισε ο κ. Φωτίου.

Εξάλλου, ο Επίτροπος μετέφερε τις ευχαριστίες του Προέδρου της Δημοκρατίας προς όλους για τις προσπάθειες που γίνονται σε συντονισμό με τις οργανώσεις των αποδήμων μας, καθώς και για τη βοήθεια και τη στήριξη που παρέχουν σε εγκλωβισμένους συμπατριώτες μας στο εξωτερικό, αλλά και προς τους φοιτητές μας, πάντοτε σε συνεργασία με τις Πρεσβείες μας και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Από πλευράς των εκπροσώπων των αποδήμων μας, τονίστηκε ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες οι κατά τόπους οργανώσεις τους βρίσκονται κοντά στους Απόδημους μας, προσφέροντας τη στήριξη τους, ιδιαίτερα προς τα μέλη των ευπαθών ομάδων και τους ηλικιωμένους.

Με αισθήματα βαθιάς θλίψης έγινε αναφορά και στο μεγάλο πλήγμα που έχει υποστεί η κοινότητα μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου 240 συμπατριώτες μας έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορωναϊού.

Απώλειες είχαμε και στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου δεκάδες είναι τα κρούσματα μεταξύ των αποδήμων μας, ενώ μέχρι χθες επτά απόδημοι έχασαν τη ζωή τους.

Κατά την τηλεδιάσκεψη εκφράστηκε και η επιθυμία όπως οι Ομοσπονδίες συντονίσουν τις δεκάδες των αποδήμων μας που επιθυμούν να παράσχουν βοήθεια στην Κύπρο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Τέλος, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τη χρονική περίοδο πραγματοποίησης του προσεχούς Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων και της μορφής που θα πάρει. Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στα μέσα του προσεχούς Μαΐου, λαμβάνοντας υπόψη και την εξέλιξη της κατάστασης με την πανδημία του κορωναϊού.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΚΧΡ
Λευκωσία, Κύπρος

Να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ προτρέπει την Τουρκία Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: