O Χριστός Λυτρωτής, το άγαλμα – σύμβολο του Ρίο, ντύθηκε μαχόμενος Γιατρός κατά του ιού [photos, videos]

FILE PHOTO: Ο Χριστός Λυτρωτής με ιατρική ρόμπα, ακουστικά, και μάσκα στο Ρίο Ιανέιρο της Βραζιλίας. EPA, Antonio Lacerda




O Χριστός Λυτρωτής, το τεράστιο άγαλμα – έμβλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο, φωτίστηκε την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών και μετατράπηκε σε γιατρό, σε μια κίνηση απόδοσης τιμής στους ανθρώπους που μάχονται στην πρώτη γραμμή κατά του κορωναϊού σε όλο τον κόσμο.

EPA/Antonio Lacerda

Με φωτιστικά εφέ και προτζέκτορες, το τεράστιο άγαλμα του Ιησού με τα απλωμένα χέρια, “φόρεσε’ ιατρική ρόμπα, ακουστικά και μάσκα προστασίας, ενώ στη συνέχεια “ντύθηκε” με τις σημαίες πολλών κρατών που δοκιμάζονται από την πανδημία.

EPA/Antonio Lacerda: Η αμερικανική σημαία συνοδεύεται απ’ τη λέξη “ελπίδα”.

 

Ο Ιησούς Λυτρωτής με την σημαία της δοκιμαζόμενης Ισπανίας. EPA/Antonio Lacerda

Ο αρχιεπίσκοπος του Ρίο, Ντομ Οράνι Τεμπέστα, τέλεσε τη θεία λειτουργία στη βάση του αγάλματος στη διάρκεια του σώου.

Ο Αρχιεπίσκοπος τελεί τη θεία λειτουργία στη βάση του τεράστιου αγάλματος. EPA/Antonio Lacerda

Στα πόδια του Ιησού επίσης προβλήθηκαν οι λέξεις  “ευχαριστώ”  και “ελπίδα” σε διάφορες γλώσσες με φωτογραφίες γιατρών και νοσηλευτών σε πλήρη εξάρτηση για τη μάχη του κορωναϊού να βρίσκουν κι αυτές τη θέση τους πάνω στο σώμα του αγάλματος.

Φωτογραφίες γιατρών και νοσηλευτών προβάλλονται πάνω στο τεράστιο άγαλμα. EPA/Antonio Lacerda

Το μήνυμα “Μένουμε σπίτι” προβάλλονταν στο ένα απλωμένο χέρι του Ιησού.

Ήταν η δεύτερη φορά που το σύμβολο του Ρίο φωτίστηκε για τις ανάγκες της εκστρατείας κατά της πανδημίας. Τον περασμένο μήνα, είχαν προβληθεί πάνω στο άγαλμα. Επρόκειτο για τις σημαίες των πρώτων χωρών στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα κορωναϊού.

Οσο για τη Βραζιλία, μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 22.000 κρούσματα και 1230 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Φυσικά, προβλήθηκε και η σημαία της Βραζιλίας. EPA/Antonio Lacerda

Ωστόσο, ο λαϊκιστής πρόεδρος της χώρας Ζαϊρ Μπολσονάρο, συνεχίζει να υποτιμά την απειλή του ιού. Μόλις το περασμένο Σάββατο, εμφανίστηκε δημοσίως να βγάζει φωτογραφίες με πολίτες, να δίνει χειραψίες και να παίρνει αγκαλιά ανθρώπους που τον επιδοκίμαζαν.

Με πληροφορίες από CNN

Σπάνιο φαινόμενο στην Ουάσιγκτον: Εμφανίστηκε οριζόντιο ουράνιο τόξο [photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: