Η ρεμδεσιβίρη… γιάτρεψε και τον δείκτη Nikkei που έκλεισε με άνοδο στο χρηματιστήριο του Τόκιο

File Photo: Πεζοί που φορούν μάσκες περπατούν μπροστά από έναν πίνακα δεικτών χρηματιστηρίου στο Τόκιο της Ιαπωνίας, στις 27 Απριλίου 2020. Οι μετοχές του Τόκιο αυξήθηκαν απότομα αφού η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε νέα μέτρα τόνωσης για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου στην οικονομία της πανδημίας κοροναϊού. Τώρα τα ελπιδοφόρα μηνύματα για το φάρμακο για τον κορωναϊό δινουν νέα ώθηση στις αγορές. EPA / FRANCK ROBICHON




Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, όπου το κλίμα βελτίωσε και η πορεία της Γουόλ Στριτ.

Αρκετοί επενδυτές φάνηκαν να ενθαρρύνονται από τα δημοσιεύματα σχετικά με την ανακοίνωση της εταιρείας Gilead Sciences πως το πειραματικό αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη μοιάζει υποσχόμενο στις δοκιμές που γίνονται για να βρεθεί θεραπεία για την COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 422,50 μονάδων (+2,14%), στις 20.193,69 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ο οποίος θεωρείται ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 14,88 μονάδων (+1,03%), στις 1.464,03 μονάδες.

strong>Σύμφωνα με πληροφορίες από Xinhua μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τόκιο, Ιαπωνία

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικρατούσαν λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου στο Τόκιο, κατ’ εικόνα της Γουόλ Στριτ.

Όπως αναφέρεται αρκετοί επενδυτές φάνηκαν να ενθαρρύνονται από τα δημοσιεύματα γύρω από το αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη, που είναι κατ’ αυτά υποσχόμενο στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Στις 09:15 (τοπική ώρα), ο δείκτης Nikkei κατέγραφε άνοδο 513,38 μονάδων (+2,60%), στις 20.284,57 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, κατέγραφε άνοδο 25,51 μονάδων (+1,76%), στις 1.474,66 μονάδες.

Το χρηματιστήριο δεν λειτούργησε χθες Τετάρτη στην Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Xinhua μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τόκιο, Ιαπωνία

Η ρεμδεσιβίρη έδωσε σημαντική ώθηση στην Wall Street: Κλείσιμο με ισχυρή άνοδο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: