New York Times: Σωτήρης Τσιόδρας, ένας αναδυόμενος ήρωας της εποχής του κορωναϊού

File photo: Σε καθημερινή βάση πλέον ο διεθνής Τύπος προχωρά σε εγκωμιαστικές αναφορές για τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Με τον τίτλο οι “ανατέλλοντες ήρωες της εποχής του κορωναιού; Οι τοπ επιστήμονες των κρατών”, οι New York Times αναφέρονται στους εμπειρογνώμονες ανά τον κόσμο που αποτελούν τον  “νου” και τη “φωνή” των κυβερνήσεων στην μάχη κατά της πανδημίας.

Στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας παρουσιάζονται οι επικεφαλής των ειδικών επιτροπών κατά της πανδημίας από μεγάλες χώρες και ιδιαίτερα προσβεβλημένες από τον ιό, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ιταλία.

Ωστόσο, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην  Ελλάδα και τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωναϊό,  Σωτήρη Τσιόδρα.

«Στην Ελλάδα, η οποία έχει μέχρι στιγμής έχει γλιτώσει ένα μείζων ξέσπασμα του κορωναϊού, όλοι συντονίζονται στις 6 η ώρα κάθε απόγευμα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, έναν  κομψό διοπτροφόρο γκριζομάλλη άνδρα»,  αναφέρει η συντάκτις του άρθρου, Matina Stevis-Gridneff, ανταποκρίτρια της αμερικανικής εφημερίδας στις Βρυξέλλες.

Και προσθέτει:

«Ο λόγος του  δεν έχει εξάρσεις,  βασίζεται κυρίως στις σημειώσεις του καθώς ενημερώνει τη χώρα  για τα τελευταία στοιχεία σε σχέση με τους θανάτους, του κρούσματα, τους νοσηλευόμενους.

Κατά περίσταση δίνει και κάποιες πρακτικές συμβουλές, όπως η το διάλυμα  με τέσσερα κουταλάκια χλωρίνης σε ένα λίτρο νερό που  μπορεί να απολυμάνει τις επιφάνειες στο σπίτι./

Σπεύδει δε πάντα να διαλύσει κάθε παραπληροφόρηση”.

Το δημοσίευμα στην εκτενή αναφορά του στον κ. Τσιόδρα, προσθέτει: “Ο Ελληνας επικεφαλής στη μάχη κατά του κορωναϊού -εκκλησιαζόμενος και πατέρας  επτά παιδιών με μακρά επιστημονική καριέρα στις μολυσματικές ασθένειες, σπουδάζοντας στο Harvard, στο M.I.T. και αλλού- δεν είναι ο άνθρωπος που θα εξωραΐσει τα πράγματα.

“Όντας ειλικρινής, ένωσε τη χώρα πίσω από τα πιο εγκαίρως ληφθέντα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη, κάτι που φαίνεται να αποδίδει καθώς η Ελλάδα μετρά μόλις 68 θανάτους από την αρχή της κρίσης.

Σε αντίθεση το Βέλγιο που έχει αντίστοιχο πληθυσμό , μετρά 1283 θανάτους, αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

Ο κ. Τσιόδρας συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν αποδεκτό στο κοινό που αγωνιά, λέει στους NYT o Θ. Αναγνωστόπουλος, ιδρυτής της εταιρείας επιστημονικών συμβούλωνSciCo, «Είναι ένας από εμάς, αλλά με αποδεδειγμένη γνώση. Είναι ταπεινός, μετριοπαθής, συμπονετικός αλλά και αναμφισβήτητα ένας τοπ επιστήμονας», προσθέτει».

Με πληροφορίες από The New York Times

Times Λονδίνου: Οι Ελληνες ξεπέρασαν την απείθαρχη φύση τους, ταχύτατη και τολμηρή η αντίδραση της Ελλάδας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: