Νέο παγκόσμιο ρεκόρ θανάτων που έχουν καταγραφεί σε μια χώρα μέσα σε μια μέρα: 1.480 νεκροί στις ΗΠΑ σε 24 ώρες

Ένας άνδρας κάθεται μπροστά στην κλειστή πόρτα μίας αίθουσας κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη. EPA, JUSTIN LANE




Σχεδόν 1.500 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στον χειρότερο απολογισμό που έχει καταγραφεί σε 24 ώρες σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέχρι σήμερα.

Με 1.480 θανάτους να καταμετρώνται από τις 20:30 της Πέμπτης ως την ίδια ώρα χθες Παρασκευή, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου που ανανεώνονται συνεχώς, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ έχει πλέον ανέλθει σε 7.406.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η Νέα Υόρκη βίωσε τη φονικότερη ημέρα της από τον νέο κορονοϊό, με 562 νέους θανάτους σε ένα 24ωρο στην πολιτεία και το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 2.935, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Ο Κουόμο προειδοποίησε ότι άνθρωποι θα πεθάνουν σύντομα εξαιτίας της έλλειψης αναπνευστήρων, νοσοκομειακών κλινών, ενώ απηύθυνε έκκληση για αποστολή πόρων στη Νέα Υόρκη, που θα βοηθήσουν την πολιτεία να αντιμετωπίσει την ολοένα κι εντεινόμενη κρίση.

Όσοι πρόκειται να βρεθούν κοντά στον πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο θα εξετάζονται για τον νέο κορονοϊό

Καθώς η επιδημία του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε απόψε ότι όποιος πρόκειται να βρεθεί κοντά στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ή τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς θα υποβάλλεται σε ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ για την ασθένεια Covid-19.

Η εξέταση αναμένεται ότι θα είναι σαν εκείνη που έκανε ο πρόεδρος Τραμπ την Πέμπτη. Πρόκειται για το τεστ της εταιρείας Abbott Laboratories που δίνει αποτελέσματα μέσα σε 15 λεπτά ή και λιγότερο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαν Ντίρι είπε ότι από σήμερα όποιος αναμένεται ότι θα βρεθεί σε μικρή απόσταση σε οποιονδήποτε από τους δύο, θα υποβάλλεται στην εξέταση ώστε να εντοπίζονται οι προσυμπτωματικοί ή οι ασυμπτωματικοί φορείς και να περιοριστεί «η ακούσια μετάδοση».

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό μπορεί να τον μεταδώσουν χωρίς καν να γνωρίζουν ότι είναι φορείς ή πριν εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει εξεταστεί δύο φορές μέχρι σήμερα και ήταν αρνητικός στον κορονοϊό, όπως και ο αντιπρόεδρος Πενς.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Φορέστε μάσκες καλεί ο Τραμπ στους Αμερικανούς: Ο ίδιος δεν θα το κάνει… Η κυβέρνηση άλλαξε πάλι τη θέση της

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: