Νέο κρούσμα στη δομή Μαλακάσας θέτει σε καραντίνα τμήματα του κτιρίου της ΓΑΔΑ

File Photo. H είσοδος του κτιρίου της ΓΑΔΑ στη λ. Αλεξάνδρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Σε καραντίνα μπαίνουν χώροι της ΓΑΔΑ αλλά και αστυνομικοί και οι οικογένειές τους καθώς διαπιστώθηκε ότι μετανάστης από τη Δομή Μαλακάσας που είχε μεταβεί στο κτίριο της λεωφόρου Αλεξάνδρας προκειμένου να προβεί σε καταγγελία, προέκυψε θετικός στον κορωναϊό.

Συγκεκριμένα, το Μεγάλο Σάββατο Αφγανός μετανάστης μαζί με τη γυναίκα και το παιδί του που διαβιούσαν στη δομή της Μαλακάσας αρχικά προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, προκειμένου να καταγγείλουν την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού τους από ομοεθνή του μέσα στη δομή.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέσα στη ΓΑΔΑ, ενώ την Κυριακή μεταφέρθηκαν και στο νοσοκομείο Παίδων προκειμένου να γίνει η εξέταση του παιδιού. Σημειώνεται ότι και ο φερόμενος ως δράστης είχε προσαχθεί, ο οποίος ωστόσο αφέθηκε αργότερα ελεύθερος γιατί δεν στοιχειοθετήθηκε η καταγγελία.

Από την εξέταση που διενεργήθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου όπου είχαν ληφθεί δείγματα της οικογένειας, προέκυψε ότι ο πατέρας είναι θετικός.

Κατά συνέπεια, μπήκαν σε καραντίνα όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, δηλαδή αστυνομικοί της προστασίας ανηλίκων, του Κ.Υ. Καπανδριτίου, γιατροί από το Παίδων, αστυνομικοί που τους μετέφεραν και ξαναμπαίνει σε καραντίνα και όλη η δομή της Μαλακάσας μέχρι να γίνει έλεγχος.

Στους χώρους της ΓΑΔΑ έγινε απολύμανση, ενώ σε καραντίνα έχουν μπει και οι οικογένειες των αστυνομικών που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Άσχημα νέα: Δύο ηλικιωμένοι νεκροί από τον κορωναϊό – Στους 123 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: