Νέες… συνήθειες έρχονται στο ποδόσφαιρο; Κίτρινη κάρτα σε όποιον παίκτη φτύσει, εξετάζει η FIFA

Η παγκόσμια συνομοσπονδία, προσανατολίζεται να απαγορεύσει το… φτύσιμο, δίνοντας τη δυνατότητα στους διαιτητές να τιμωρούν με κίτρινη κάρτα, όποιον το επιχειρήσει. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Όπως όλοι οι τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, έτσι και το ποδόσφαιρο, δεν θα είναι ίδιο στην… μετά κορονοϊό, εποχή.

Μία από τις αλλαγές που αναμένεται να δούμε στα γήπεδα, είναι ότι θα απαγορευθεί μία από τις πιo συνηθισμένες… συνήθειες των ποδοσφαιριστών, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

  • Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην “Telegraph”, ο προϊστάμενος της ιατρικής επιτροπής της FIFA, Μάικλ Ντου, η παγκόσμια συνομοσπονδία, προσανατολίζεται να απαγορεύσει το… φτύσιμο, δίνοντας τη δυνατότητα στους διαιτητές να τιμωρούν με κίτρινη κάρτα, όποιον το επιχειρήσει.

Έχει παρατηρηθεί, ότι το σάλιο μπορεί να παραμείνει αρκετές ώρες σε μία επιφάνεια και ως εκ τούτου θα μπορούσε να γίνει φορέας μόλυνσης Covid-19 μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

«Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να αερολυθεί, όπου το ελαφρύτερο σπρέι πτυέλων μπορεί να επιπλέει στον αέρα για λίγο και πιθανώς να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά», πρόσθεσε σχετικά, ο Δρ. Ιαν Μπρίρλεϊ, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ζυρίχη, Ελβετία

Ο φαρσέρ… Τσιτσιπάς: Η πλάκα του Στέφανου στον Κύργιο, που αναστάτωσε το Instagram [photo]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: