Νέα σενάρια για την τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων: Η διεξαγωγή τους δεν εξαρτάται από το εμβόλιο απαντά η ΔΟΕ

File photo: Οι Ολυμπιακοί δακτύλιοι μπροστά από τα γραφεία της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Τόκιο. EPA/FRANCK ROBICHON




Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν εξαρτώνται από την ανάπτυξη εμβολίου για τον κορονοϊό, ξεκαθάρισε σήμερα το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζων Κόατες.

Αυτή ήταν η απάντηση προς τα σχόλια που έκανε χθες ο πρόεδρος της ιατρικής ένωσης Ιαπωνίας (JMA), Γιοσιτάκε Γιοκοκούρα, ο οποίος δήλωσε ότι θα ήταν «δύσκολο» για το Τόκιο να φιλοξενήσει τους ήδη αναβληθέντες Αγώνες το 2021 χωρίς αποτελεσματικό εμβόλιο COVID-19.

Ο Αυστραλός Κόατες, επικεφαλής της επιτροπής συντονισμού της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε ότι το σχόλιο του προέδρου της JMA ήταν απλά μία «γνώμη».

«Οι συμβουλές που λαμβάνουμε από τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) αναφέρουν ότι πρέπει να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε σε αυτήν την ημερομηνία και αυτό είναι που κάνουμε και αυτό δεν εξαρτάται από ένα εμβόλιο», δήλωσε ο Κόατες στο Australian Associated Press. «Ένα εμβόλιο θα ήταν ωραίο. Αλλά θα συνεχίσουμε να καθοδηγούμαστε, όπως πρέπει, από τον ΠΟΥ και τις ιαπωνικές αρχές υγείας, διότι σε όλα αυτά, η υγεία και η ευημερία των αθλητών και άλλων συμμετεχόντων στους αγώνες είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα.»

Οι αγώνες, που αρχικά θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, έχουν προγραμματιστεί εκ νέου για το 2021, από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου. Η μετάθεσή τους ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία έχει δαπανήσει 13 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία τους. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Tokyo 2020, Γιοσίρο Μόρι είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες ότι οι Αγώνες θα «ακυρωθούν» εάν δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν το 2021.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει περισσότερες από 13.000 κρούσματα COVID-19 και σχεδόν 400 θανάτους.

Με πληροφορίες από Reuters ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μελβούρνη, Αυστραλία

«Παράθυρο» για έναρξη της επόμενης Ligue1 στις 7 Αυγούστου παρά τις ανακοινώσεις της γαλλικής κυβέρνησης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: